Суспільство

​У Житомирській області продали на 8 тисяч новорічних дерев більше, ніж рік тому

5 January 2018, 13:31

Понад 50 тисяч ялинок реалізували лісгоспи Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства в ході передноворічної ялинкової кампанії.

Це на 8 тисяч більше, ніж в минулому році, - повідомила 5 січня прес-служба Житомирського обласного управління лісового і мисливського господарства.

«Такий ріст попиту лісівники пояснюють досить демократичними цінами, адже в пунктах продажу, організованих безпосередньо лісгоспами, зелену красуню можна було придбати вдвічі, а то й утричі дешевше, ніж у підприємців», - інформує прес-служба.

Рекордсменом з продажу став Білокоровицький лісгосп – тут продали 10 тисяч ялин. Товар цього підприємства вподобали столичні підприємці, - зазначається в публікації.

Від реалізації хвойних дерев в передноворічний період в казну лісгоспів надійшло понад 2 мільйони гривень. 20% з цієї суми у вигляді податку отримав державний бюджет.

Також лісова охорона виявила 35 осіб, які незаконно зрубали 37 ялинок, - зазначають в управлінні ЛМГ. Всі вони вже сплатили адмінштрафи та відшкодували заподіяну лісу шкоду на загальну суму майже 18 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, жителів області попереджали про штрафи за незаконно зрубані новорічні деревця, в області мали запрацювати 146 пунктів продажу ялинок, а підприємці з декількох міст України наперед замовляли житомирські сосни та ялинки.

Ялинкові базари у Житомирі відкрилися після 15 грудня.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ялинка сосна новорічне дерево лісгосп  
Матеріали по темі