Місто

​Житомирські рятувальники пішли до храмів, щоб нагадати про пожежну безпеку на різдвяні свята

5 January 2018, 15:08

З метою запобігання виникнення пожеж у культових спорудах під час Різдвяних богослужінь 5 січня інспекторський склад міського відділу управління ДСНС області провів профілактичний рейд по релігійних закладах Житомира.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба управління ДСНС у Житомирській області.

За словами першого заступника начальника управління ДСНС Василя Кучина, в місті нараховується 6 культових установ. Аби не допустити нещасних випадків під час свят, з настоятелями, старостами та робітниками проводяться бесіди та інструктажі, а прихожанам роз’яснюють правила пожежної безпеки.

«Учасники інструктажів отримали пам’ятки з основних правил пожежної безпеки, яких потрібно дотримуватися для запобігання виникнення загорянь. Отримані знання священнослужителі доноситимуть до вірян, щоб спільними зусиллями уникати небезпечних ситуацій. Співробітники ДСНС також звернулися до священнослужителів із закликом у святкові дні приділити особливу увагу людям похилого віку, які через вікові проблеми зі здоров’ям можуть знехтувати правилами протипожежної безпеки і випадково стати винуватцями займань», - повідомляє прес-служба.

За даними УДСНС, житомирські священнослужителі вже забезпечують пожежну безпеку: оснащують приміщення вогнегасниками, визначають людей, які здійснюватимуть нагляд за підсвічниками та лампадками.

«Тримаючи свічку в руках, необхідно слідкувати за тим, щоб вогонь не потрапив на власні або ж чужі речі, що можуть миттєво спалахнути. Залишені без нагляду церковні атрибути можуть спричинити пожежу», - нагадують рятувальники.

Пожежні навідуються й до інших храмів Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, в 2016 році в селі Яроповичі Андрушівського району Житомирської області згоріла дерев’яна церква, пожежа сталася під час ранішнього богослужіння. У 2017 горіла цегляна церква в Чуднівському районі: пожежу гасили 13 рятувальників на трьох пожежних машинах.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: церква храм пожежа дснс безпека  
Матеріали по темі