Місто

На Різдво житомиряни зможуть запалити свої свічки та лампадки від Вифлеємського вогню миру

6 January 2018, 11:15

7 січня усі бажаючі житомиряни та гості міста зможуть запалити свою свічку від Вифлеємського вогню миру. Урочиста передача вогню відбудеться під час загальноміського святкування Різдва Христового на майдані Корольова, яке організовує Рада християнських церков Житомирщини.

Про це повідомляє прес-служба житомирського «Пласту».

«Початок заходу запланований на 15.00 годину і орієнтовно триватиме до 17.00 години. Церемонія передачі Вифлеємського вогню запланована насамкінець. Пластуни запрошують усіх бажаючих долучитися до цієї передріздвяної традиції, яка відома світу ще з 1986 року. Скаути заохочують житомирян приносити на майдан Корольова свої лампадки»,– йдеться у повідомленні.

За інформацією пластунів, традицію розповсюджувати Вифлеємський вогонь миру започатковали в Австрії. Щороку скаути з різних країн світу запалюють у Віфлеємі, місті народження Ісуса Христа, символічний вогонь, який пропагує радість та надію від народження Спасителя. Далі його транспортують до Європи, де на кордонах країн, своєрідною скаутською естафетою, поширюють по світу.

Як повідомляв Житомир.info, 5 січня пластуни принесли в міськраду Вифлеємській вогонь миру.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Різдво пластуни Вифлеємський вогонь 
Матеріали по темі