Місто

Минулого року в Житомирі не демонтували аварійні балкони, хоча виділяли на це 500 тис. грн, - Півоварова

10 January 2018, 13:40

У Житомирі офіційно аварійними визнані більше 60 балконів житлових будинків, минулого року на їхній демонтаж виділяли кошти з міського бюджету, але роботи так і проводились.

Про це в коментарі Житомир.info 10 січня розповіла член міськвиконкому Світлана Півоварова, колишній начальник управління житлового господарства, а зараз – директор приватного ЖЕКу №8.

«Станом на 1 січня 2018 року нараховується майже 62 аварійних балкони в житлових будинках по всьому місту. Це неповний перелік, тому що останніх три роки не проводилася інвентаризація. Я знаю, що їх уже стало набагато більше. На початку 2017 року, коли ми затверджували бюджет, я підняла питання, що в бюджеті я не побачила коштів хоча би на демонтаж аварійних балконів. Людина, власник житла, не може власними силами зняти аварійні балкони, бо необхідно наймати механізми, спеціалістів і так далі. Безумовно, за рахунок коштів міського бюджету ми повинні були виконати ці роботи. І заплановано (на ці цілі у 2017 році) було 500 тисяч гривень. Я особисто написала п’ять листів на заступника міського голови Олександра Фещенка і на начальника управління (житлового господарства), що у мене є 15 аварійних балконів, де вже фрагменти падають і нічого не можливо зробити. На жаль, станом на сьогодні ці роботи не виконувалися. З цих невикористаних коштів 300 тисяч направили на знесення аварійних дерев, 200 тисяч залишилося, як пройшов розподіл залишкових коштів – треба запитати у начальника управління житлового господарства. Якщо ми не заплануємо ці кошти на 2018 рік, то нас чекає травмування мешканців і пересічних перехожих, які ходять під цими балконами», - сказала Світлана Півоварова.

За її словами, демонтаж одного аварійного балкону коштує приблизно 40-50 тис. грн.

«За минулий рік за рахунок коштів міського бюджету жодного аварійного балкону демонтовано не було. Визначати, чи є балкон аварійним, мають ЖЕКи, які обслуговують ці житлові будинки. Ми можемо візуально побачити, але треба писати лист на комісію по технічному стану, яка розглядає. Туди входять всі спеціалісти: представники архітектури, будівельники, ДБК, тобто, професіонали, у яких є ліцензія, які вивчають конструктивні елементи і надають остаточні висновки. Тільки після цього ми розуміємо, чи цей балкон підлягає капітальному ремонту, чи поточному, або демонтажу», - пояснила Півоварова.

Приватний ЖЕК №8, яким керує Світлана Півоварова, обслуговує кілька будинків з аварійними балконами.

«Це будинок за адресою майдан Перемоги, 5/1. Ми опломбували ці балкони і забороняємо виходити і користуватися цими балконами. Але ж фрагменти падають на тротуари. Ще у нас є будинок на Київській, 28. У нас там навіть огорожа була, ми наймали механізми, знімали фрагменти, екрани (низ балкону – ред.), які несли загрозу для наших мешканців. В такому стані воно і залишилося», - наголосила директор приватного ЖЕКу.

Нагадаємо, у будинку на майдані Перемоги 4/2 ще у 2006 році обвалився балкон, після цього спеціальна комісія провела обстеження і усі 60 балконів визнали аварійними. У 2013 році була виготовлена документація на заміну і капітальний ремонт балконів, кошти на капітальний ремонт балконів збиралися закласти в бюджеті на 2017 рік.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2016 року в управління житлового господарства розповідали, що останні раз аварійні балкони демонтували у Житомирі за кошти міського бюджету в 2012 році.


Балкони майдан Перемоги, 4/2




вул. Київська, 28






Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: балкон будинок Півоварова ЖЕК  
Матеріали по темі