Влада

Сектор контролю за регульованими цінами Держпродспоживслужби в Житомирській області похвалився роботою за 2017 рік

11 January 2018, 17:39

У 2017 році сектором контролю за регульованими цінами ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області розглянуто більше десятка звернень від фізичних осіб щодо правильності нарахування плати за «компослуги»

Про це інформує прес-служба головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області

«Протягом року до сектору надійшло та розглянуто 13 звернень фізичних осіб з питань правильності нарахування плати за житлово-комунальні послуги та застосування роздрібних цін на лікарські засоби. Сектором організовувались та проводились позапланові заходи за зверненням суб’єктів господарювання щодо перевірки планових витрат і сформованих тарифів, з метою попередження порушень державної дисципліни цін при формуванні, встановленні та застосуванні тарифів на житлово-комунальні послуги,а також приведення витрат підприємств до рівня економічно обґрунтованих. Результатом проведеної роботи є виключення сум економічно необґрунтованих планових витрат зі складових тарифів та попереджено обрахування споживачів в розрахунку на рік послуги теплопостачання в сумі 971,33тис. грн, централізоване водопостачання та водовідведення 15,3млн грн, утримання будинків і споруд та прибудинкових територій – 801,0тис. грн», - йдеться у повідомленні.

За інформацією спеціалістів головного управління, проведено 8 позапланових заходів державного нагляду, з них 5 суб’єктам господарювання надано приписи щодо усунення порушень державної дисципліни цін.

«Також сектором щомісячно опрацьовуються матеріали моніторингу близько 60 аптек області, здійснюється аналіз 11,0 тис. цін на лікарські засоби з предмету виконання вимог законодавства суб’єктами господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю лікарських засобів по програмі «Доступні ліки», дотримання гранично допустимих роздрібних цін встановлених наказом МОЗ України», - зазначається у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, за 9 місяців 2017 року головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області винесло 25 постанов підприємцям про застосування господарських штрафів на загальну суму 93 500,00 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпродспоживслужба ціна контроль  
Матеріали по темі