Економіка

В обласному бюджеті передбачено 175 млн грн субвенції на збільшені зарплати педагогам Житомирської області, - управління освіти

16 January 2018, 16:36

З 1 січня 2018 року вчителі загальноосвітніх шкіл Житомирської області отримуватимуть зарплату, збільшену в середньому на 25 %.

Про це 16 січня повідомила прес-служба Житомирської ОДА з посиланням на управління освіти і науки облдержадміністрації.

Підвищення заробітної плати педагогічним працівникам фінансуватиметься за рахунок видатків освітньої субвенції.

«Вчителі загальноосвітніх шкіл області з 1 січня 2018 року отримуватимуть заробітну плату на 25% більшу, аніж минулого року. Відповідні кошти на це передбачені в межах освітньої субвенції. Підвищення заробітної плати також відбудеться для педагогічних працівників професійно-технічної освіти та коледжів у частині забезпечення видатків на здобуття повної загальної середньої освіти. Для всіх інших педагогічних працівників – директорів, заступників, майстрів у коледжах та ПТНЗ, які фінансуються за рахунок коштів обласного бюджету, - підвищення заплановане з 1 вересня 2018 року», – йдеться на сайті ОДА.

В управлінні освіти та науки Житомирської ОДА Житомир.info розповіли, що з 1 січня 2018 року заплановане підвищення заробітної плати з просування оплати праці на 1 тарифний розряд єдиною тарифною сіткою педагогічним працівникам, які фінансуються за рахунок видатків освітньої субвенції. Педагогічним працівникам, які фінансуються за рахунок коштів обласного бюджету, зазначене підвищення заплановане з 1 вересня 2018 року.

За даними фінансово-економічного відділу управління освіти Житомирської облдержадміністрації, всього на 2018 рік в обласному бюджеті передбачено 175,4 млн грн освітньої субвенції з держбюджету для оплати праці педагогів, а саме:

  • Освітня субвенція на оплату праці з нарахуваннями педагогічних працівників загальноосвітніх (інтернатних) закладів – 137,7 млн грн;
  • Освітня субвенція на оплату праці з нарахуваннями педагогічних працівників професійно-технічних навчальних закладі в частині здобуття загальної середньої освіти – 20,2 млн грн;
  • Освітня субвенція на оплату праці з нарахуваннями для педагогічних працівників вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації (коледжів) в частині здобуття загальної середньої освіти – 16,3 млн грн.
  • Освітня субвенція в розмірі 1,057 млн грн на оплату праці педагогічних працівників шкіл Житомирського району, залучених до занять з учнями, які знаходяться на тривалому лікуванні в протитуберкульозному диспансері. У 2018 році вона виділяється уперше.

Нагадаємо, за підрахунками Міністерства освіти і науки України, у січні 2018 року очікувана середня зарплата шкільного вчителя має скласти 7 тис. 600 гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зарплата педагог освіта вчитель  
Матеріали по темі