Події

Апеляційний суд Житомирської області залишив у силі вирок щодо Ігоря Пірожка: три роки позбавлення волі

16 January 2018, 20:01

Апеляційний суд Житомирської області 16 січня продовжив розгляд справи щодо колишнього члена громадської ради при облдержадміністрації Ігоря Пірожка, якого у 2016 році засудили до 3 років позбавлення волі за незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами. У ході судових дебатів прокурор вимагав збільшити Пірожку термін ув’язнення до 7 років, адвокат же просив апеляційний суд виправдати підзахисного. Сам Пірожок у дебатах зазначив: обвинувачення стосовно нього – це зведення рахунків за його активну громадську позицію.

«Судом встановлено і належним чином обґрунтовано, що Пірожок, достовірно знаючи про відсутність у нього передбаченого законом дозволу, діючи незаконно, придбав бойові припаси: дві гранати « F-1» і вогнепальну зброю – пістолет «Blow Magnum» моделі F92. Зберігав вказані вище бойові припаси і вогнепальну зброю в помешканнях та транспортному засобі//. Визнати Пірожка винним у вчиненні злочину передбаченого ч. 1 ст. 263 ККУ у межах пред’явленого обвинувачення і призначити йому покарання у вигляді 7 років позбавлення волі», - говорить прокурор Петро Семенька.

«Вважаю його невинним у скоєнні інкримінованого йому кримінального правопорушення. Необхідно скасувати вирок Корольовського районного суду Житомирської області від 27.10.2016 року та постановити новий, яким Пірожка Ігоря Миколайовича визнати невинуватим і виправдати за недоведеності вчинення цих злочинів обвинуваченим», - каже захисник Алла Мусевич.

«Звинувачення стосовно мене мають передісторію ісхоже на зведення рахунків. За моєї участі було проведено десятки акцій та заходів направлених на активізацію боротьби з корупцією, фактів розпалювання міжнаціональної відмінності, не завжди правомірних дій фіскалів та контрольних органів. Ні один свідок не вказав, що бачив у мене в руках гранати. Будь-які боєприпаси такого типу підлягають суворому підрахунку та зберіганню. Однак слідство не мало цілей встановити істину. Їхня упевненість у моїй вині була настільки велика, що на другий день після зняття відбитків та аналізу крові, вилучені боєприпаси підірвали з метою встановити, чи боєприпаси це», - зазначає Ігор Пірожок.

Зрештою, порадившись апеляційний суд не скасував вирок суду першої інстанції.

«Апеляційний суд постановив: апеляційну скаргу прокурора у кримінальному провадженні Тітової залишити без задоволення. Апеляційну скаргу адвоката Мусевич, діючу в інтересах обвинуваченого Пірожка, задовольнити частково. Вирок Корольовського районного суду м. Житомира від 27 жовтня 2016 року відносно Ігоря Пірожка змінити: виключити з мотивувальної частини вироку, в частині формулювання обвинувачення, визнаного судом доведеним, вказівку про зберігання Пірожком Ігорем Миколайовичем бойових припасів та вогнепальної зброї в помешканнях. В решті вирок суду залишити без змін. Повний текст ухвали буде проголошено 22 січня 2018 року о 12 годині», - зачитує постанову суддя Апеляційного суду Житомирської області Сергій Зав’язун.

З ухвалою суду першої інстанції можна ознайомитися тут

Як повідомляв Житомир.info, Ігор Пирожок був затриманий 23 травня 2015 року в Житомирі співробітниками СБУ при спробі продати бойові гранати. Було вікрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. 25 травня суд відпустив Пирожка під домашній арешт. У коментарі Житомир.info Пирожок розповів про розслідування справи та сепаратистів в обласному управлінні СБУ. В березні 2016 року Ігор Пирожок заявляв, що начальник УСБУ особисто приніс на сесію облради компромат проти нього.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд Пірожок СБУ зброя  
Матеріали по темі