Влада

Лісівники Житомирської області розповіли про вкрадені віковічні дуби

17 January 2018, 13:30

У Городниці Новоград-Волинського району знову поцупили віковічні дуби і попри те, що лісова охорона «взяла слід», викликала поліцію і лісопорушення як таке зафіксовано, виконавців встановлено не було.

Про це інформує прес-служба ЖОУЛМГ.

«36 віковічних дубів було вкрадено із Червоновольського лісництва ДП «Городницьке ЛГ», розмір заподіяної шкоди становить 400 тисяч гривень. Лісівники знову вказують на Рівненський «слід», однак «віз і нині там». Напередодні лісівники, у тому числі і представники Городниці, брали участь у прямому ефірі місцевого телебачення, де обговорювали проблему захисту лісу і зухвалих нападів та залякувань самих лісових охоронців. Статистика невтішна – за минулий рік зафіксовано 11 випадків нападу на лісову охорону, більшість котрих для лісівників закінчувалася лікарняним ліжком, а на підпал автівок, їх технічне пошкодження, погрози фізичною розправою вже й ніхто уваги не звертає і статистику не веде», - запевняють лісівники.

«Найбільш кричущі випадки сталися торік саме у Городниці, котру давно «охрестили» місцевим Чікаго. Там лісову охорону обстріляли уночі. Рейдова група не змогла прослідкувати шлях озброєних злочинців, так як останні погрожували розстріляти автомобіль і доводити це пострілами лісівникам під ноги. І хоч це не перший конфлікт у віддаленому лісництві, - виклики і присутність поліції поки що результатів не приносить. У Лугинському районі під час патрулювання майстр лісу перешкодив незаконній рубці, унаслідок чого отримав забій головного мозку, а його колег наступної ночі обстріляли з автоматів. Під завісу 2017 року у Білокоровичах 70 агресивних молодиків по-звірячому побили лісівника Ярослава Мусійчука, котрий зафіксував на відеореєстратор факт крадіжки лісу. Лісовий охоронець до цього часу у лікарні із численними травмами, його справа перебуває на розслідуванні», - повідомляють у прес-службі.

У цілому, за минулий рік зафіксовано 248 випадків незаконних рубок. Сума шкоди і збитків державі сягає більше десятка мільйонів.

До поліції направлено 121 справу, відкрито 83 кримінальних впровадження, до суду ж дійшло всього 2 справи.

І, що називається post scriptum, на території області зареєстровано і працює понад 700 приватних пилорам…..

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі