Влада

У селі Житомирського району, де нещодавно закрили відділення Ощадбанку, хочуть встановити термінал

17 January 2018, 14:15

У селі Троянів Житомирського району, де нещодавно закрили відділення Ощадбанку, хочуть встановити POS-термінал через який жителі зможуть отримувати пенсії.

Про це Житомир.info повідомив очільник головного управління Пенсійного фонду у Житомирській області Іван Заінчковський 17 січня.

«Домовляємося ми з ПриватБанком, сконтактували з сільським головою. У п’ятницю ми готові виїхати в Троянів, щоб вирішити питання там на місці, щоби люди нікуди не їздили. Коли ми, пенсійний фонд, банк і пошта, все узгодимо, то будуть виплати проводитися через термінал прямо у поштовому відділенні. Цей механізм відпрацьований банком. Єдине, що сільський голова ще нам має повідомити точний час, коли люди нас чекатимуть у селі», – сказав Заінчковський.

За його словами, якби представники Ощадбанку раніше повідомили усіх зацікавлених про те, що збираються закрити відділення, такої ситуації би не виникло взагалі.

Сільський голова Троянова Микола Білеуш зазначив Житомир.info, що у сільраді вже роздрукували оголошення про зустріч з представниками пенсійного фонду та банку.

Проте, Микола Білеуш вважає, що пенсійну делегацію не обов’язково було запрошувати у Троянів. А селянам, замість здіймати галас, варто було скористатися «безпроблемним вирішенням питання». Тобто, кожному поїхати в Житомир і особисто написати заяву про бажання отримувати виплати через Укрпошту.

«Це вже тягнеться два роки. Але за останні два місяці більшість людей скористалися безпроблемним вирішенням цього питання. І всім іншим через соціальних працівників, у нас їх шість, я особисто і через депутатів наголошував – якщо є якісь проблеми, то ви звертайтесь в сільську раду. Я часто на Житомир їжджу, можу взяти в машину. От вчора двох пенсіонерів посадив в машину і привіз на Житомир, вони вирішили ці питання. В будь-якому разі, воно вирішується не через вас (журналістів, – ред.). Це вирішується навіть телефонним дзвінком з мого кабінету, для чого великий круг створювати? Ми вже вважали, що все наче нормально в цьому питанні. Це когось дуже емоційного заділи, що у всі дзвони почав трубити. Але нехай, добре, що приїдуть. Головне, щоб для користі справи», – розказав сільський голова.

У прес-службі ПриватБанку зазначають, що поки ведуться перемовини щодо встановлення POS-терміналу.

«Такі термінали стоять у 29 віддалених селах Житомирської області. За грудень через них зняли 2 млн грн готівки», – зазначили у прес-службі банку.

Як повідомляв Житомир.info, у зв’язку з закриттям відділення Ощадбанку в селі Троянів, у людей літнього віку виникла проблема з отриманням пенсій та оплатою послуг.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Заінчковський Ощадбанк пенсійний фонд Укрпошта Приватбанк пенсії 
Матеріали по темі