Політика

Депутати Житомирської облради продовжують пропонувати тематичні назви 2018 року

18 January 2018, 14:30

Голова фракції ВО «Свобода» в обласній раді Сидор Кізін пропонує оголосити 2018 рік у Житомирській області роком Тараса Бульби-Боровця.

Відповідний проект рішення сесії, підготовлений Кізіним, опублікований на сайті облради 18 січня.

«Оголосити 2018 рік у Житомирській області роком Тараса Бульби-Боровця – діяча українського повстанського руху часів Другої світової війни, засновника УПА «Поліська Січ», генерал-хорунжого. Доручити Житомирській обласній державній адміністрації: розробити план заходів із відзначення в області 110-річчя з дня народження Тараса Бульби-Боровця та погодити його з постійною комісією обласної ради з гуманітарних питань; утворити організаційний комітет із відзначення в області 110-річчя з дня народження Тараса Бульби-Боровця, затвердити його склад, погодивши надані кандидатури з постійною комісією обласної ради з гуманітарних питань; передбачити кошти на фінансування заходів із відзначення в області року Тараса Бульби-Боровця при внесенні змін до обласного бюджету на 2018 рік», - зазначається у проект рішення.

Крім того, автор проекту хоче рекомендувати Олевській міській об’єднаній територіальній громаді, у разі внесення змін до міського бюджету на 2018 рік, за умови співфінансування з обласним бюджетом, передбачити встановлення пам’ятника Тарасу Бульбі-Боровцю в м. Олевську. А Житомирській міській раді – встановити анотаційну дошку Тарасу Бульбі-Боровцю на будівлі Житомирського міського об’єднаного військового комісаріату.

Нагадаємо, на сайті облради 16 січня оприлюднений проект рішення сесії, підготовлений депутатом від Об’єднання «Самопоміч» Оленою Галагузою щодо оголошення 2018 року у Житомирській області роком Миколи Сціборського.

Як повідомляв Житомир.info, фракція ВО «Свобода» обласної ради підготувала до наступної сесії проект рішення «Про оголошення 2019 року у Житомирській області Роком Степана Бандери», який оприлюднений на сайті облради 18 січня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада "Свобода" Кізін Бульба-Боровець УПА  
Матеріали по темі