Події

У двох пацієнтів житомирської лікарні та 10-місячної дитини з області підозрюють кір, - лабораторний центр

19 January 2018, 09:32

Станом на 18 січня 2018 року в Житомирській області зареєстровано 3 випадки підозри на кір.

Про це 19 січня повідомив сайт Державної установи «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».

«Двоє з трьох захворілих (місто Житомир – 2 випадки серед дорослих, та Радомишльський район – дитина 10 місяців) знаходяться на стаціонарному лікуванні в м. Житомирі», - інформує лабораторний центр.

За даними сайту, у 2017 році в Україні розпочався спалах кору. Зареєстровано 102 спалахи інфекції у 16 регіонах України. За даними Центру громадського здоров’я, вже зареєстровано понад 4000 випадків кору (ріст у 43 рази). На сьогодні найбільша кількість захворілих в Одеській, Івано-Франківській, Тернопільській областях. Померло від кору 5 осіб (2 дітей та 3 дорослих ) в Одеській області. Спалахи кору вже реєструються і в місті Києві.

«У Житомирській області за 12 місяців 2017 року зареєстровано 6 випадків кору, з них 5 – серед дітей. У 4-х захворілих були відсутні щеплення. Випадки реєструвались в м. Житомирі (4 випадки серед дітей 2,4,8, 13 років) та 2 випадки в Малинському районі (23 роки та дитина до року, захворілі з однієї родини, батько та син)», - інформує сайт Держустанови.

Спеціального, специфічного лікування від кору не існує, єдиним засобом попередження захворювання кором є вакцинація, - акцентують фахівці.

«В області є достатня кількість вакцини для попередження захворювання. Вакцина безпечна, ефективна, і забезпечує тривалий захист. Для найкращого захисту дитина повинна отримати дві дози КПК вакцини. Бувають випадки, коли щеплена дитина може захворіти, але в такому разі захворювання буде протікати в легкій формі та не мати важких наслідків та ускладнень для здоров’я», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 18 січня Житомирська ОДА повідомила, що з нового року в області не реєструвалися випадки кору.

Як повідомляв Житомир.info, на початок січня 2018 року в Житомирській області щеплення проти кору отримали більше 96% дітей у віці 1 і 6 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кір вакцина щеплення  
Матеріали по темі