Події

Фітоінспектору з Житомирської області загрожує в’язниця та конфіскація через регулярні хабарі

19 January 2018, 10:47

У місті Коростень Житомирської області поліцейські затримали фітоінспектора за систематичні хабарі.

Про це 19 січня Житомир.info повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Працівники обласного Управління захисту економіки, слідчого управління ГУНП та прокуратури Житомирщини викрили схему систематичного одержання неправомірної вигоди державним фітосанітарним інспектором. Під час оперативних заходів зафіксовано кілька фактів отримання службовцем хабарів. 18 січня чоловіка затримано безпосередньо після чергового такого траншу», - інформує поліція.

У ході слідчо-розшукових заходів встановлено, що 55-річний службовець вимагав та отримав від підприємця неправомірну вигоду за видачу фітосанітарних та карантинних сертифікатів для екпортних об’єктів. 18 січня чоловіка було затримано у службовому кабінеті після отримання 1,5 тисячі гривень хабара, - зазначають в поліції.

«Також встановлено, що наприкінці минулого року чоловік одержував ще тисячу гривень від цього ж суб’єкта підприємницької діяльності за аналогічних обставин. На даний час проводяться подальші слідчо-розшукові заходи, у тому числі обшуки. Чоловіка затримано у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України», - інформує відділ комунікації.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

За подібні дії чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, нещодавно житомирський суд обрав запобіжний захід заступнику керівника залізничної станції, якого затримали на хабарі.

Як повідомляв Житомир.info, 11 січня 2018 в Бердичеві СБУшники викрили на хабарі двох посадовців, які вимагали від підлеглого 20 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар хабарник поліція  
Матеріали по темі