Місто

​У МОЗ хочуть посилити відповідальність за відмову від вакцинації. Анонс «Теми дня» на Житомир.info

19 January 2018, 16:28

Міністерство охорони здоров'я має намір ініціювати зміни до законодавства, щоби посилити відповідальність за відмову від вакцинації дітей.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook написала в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун 19 січня.

«Разом із Урядом та народиними депутатами працюватимемо над змінами до Законів України, щоб посилити відповідальність за відмову від вакцинації, як це зроблено в усьому цивілізованому світі», – зазначила Супрун.

Чиновниця також повідомила, що у МОЗ знають про перебої з поставкою вакцин, зокрема й у Житомирській області, але вирішують це питання.

«У закладах охорони здоров’я є якісні бельгійські вакцини від кору. Загалом на початок року в Україні 516 000 доз вакцини, у квітні очікуємо на поставку ще 1 097 600 доз вакцини. Працюємо з партнерами, щоб доставити в Україну нову партію раніше. Знаємо про перебої із наявністю вакцин у Кіровоградській, Рівненській, Житомирській, Одеській, Київській, Івано-Франківській областях та Києві - для них Міністерство здійснює перерозподіл наявних вакцин з інших регіонів. Якщо у вашій поліклініці немає вакцини - передзвоніть в обласний департамент охорони здоров’я і повідомте про це», – написала в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.


Житомир.info вирішив з’ясувати, як відреагують на намір посилити відповідальність за відмову від вакцинації житомирські лікарі та батьки дітей.

На розмову ми запросили заступницю головного лікаря Центральної дитячої поліклініки Марину Берегову та члена виконавчого комітету і маму Віру Гринишину.

Початок прямого ефіру о 18.00.

Нагадаємо, за словами заступника міського голови Матвія Хренова, доки в Житомирі не оголошений епідеміологічний стан стосовно захворювання на кір, адміністрація та медперсонал не мають права відмовляти дитині у відвідуванні школи.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 18 січня кір підозрюють у двох житомирян, які лікуються в медзакладі, та у 10-місячної дитини з Радомишльського району.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вакцинація кір 
Матеріали по темі