Економіка

​У Коростені почали відроджувати виробництво керамограніту

22 January 2018, 11:31

Італійські технології та українське працелюбство – у Коростені взялися відроджувати виробництво керамогранітної плитки. 5 років тому підприємство, створене у 2007-му, зупинилося, працівники не вірили, що воно запрацює знову, але помилилися.

Інвестор, який вже має успішний досвід роботи у регіоні, вирішив не просто відновити роботу, але осучаснити й модернізувати виробництво, вдихнувши у нього нове життя.

Команді професіоналів вдалося за лічені місяці налагодити виробництво керамограніту з української сировини.

«Сьогодні майже 60% сировини ми використовуємо з місцевих родовищ. Це Баранівський район Житомирської області і Полонський район Хмельницької області. Плитка навіть краща з місцевої сировини. І на сьогоднішній день наша плитка є досить конкурентноспроможною, хоча ми працюємо всього місяць», - розповів директор ТОВ «Коростенський індустріальний парк» Олександр Войтко.

Завод має потужну лабораторію. Тут досвідчені фахівці ретельно перевіряють кожен етап виробництва плитки.

«Наша плитка має водопоглинання менше 0,5 %. Чому вона називається керамограніт? Через те, що вона фактично повторює фізичні властивості граніту. Цю плитку можна використовувати як зовні, вона морозостійка, так і на внутнішні роботи», - розповіла головний технолог ТОВ «Коростенський індустріальний парк» Ірина Головіна.

Нині на підприємстві працює майже 2 сотні людей. Це переважно нові працівники. Усі вони пройшли курс навчання і упродовж місяця виконують свою роботу з мінімальною кількістю браку.

За місяць роботи підприємство вже змогло отримати сертифікат і почало реалізовувати свою продукцію

«Ми, звичайно, намагалися створити конкурентоздатну продукцію високої якості. Це високоякісна продукція, яка по стиранню, за своїми технічними характеристиками, може служити дуже тривалий час, не руйнуючись, не піддаючись якимось зовнішнім впливам. Тому вона затребувана сьогодні на ринку. Ми ще плануємо запустити в асортимент додатково глазурований керамограніт. Цифровий друк - це нововведення, яке дозволить нам розширити асортимент продукції», - розповіла керівник проекту Олена Радюк, яка приїхала з Білорусі.

Нове обладнання, яке невдовзі доставлять у Коростень, дозволить збільшити потужність виробництва і створити ще більше робочих місць.

«Хочу сказати, що маю велику честь працювати тут. Тому що відродження підприємства - це великий економічний показник. Станом на сьогодні на підприємстві працює 191 людина. Фонд заробітної плати склав близько 5 млн. Єдиного соціального внеску ми сплатили близько мільйона, з доходів фізичних осіб військового збору сплачено 75 тис. і 800 тис. прибуткового податку. На сьогодні ми пройшли сертифікацію продукції і заключаємо договори на продаж», - зазначила фінансовий директор ТОВ «Коростенський індустріальний парк» Олена Лебедєва.

Нині середня заробітна плата на підприємстві складає близько 8 тис грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: реклама  
Матеріали по темі