Події

У Житомирській області військовослужбовець вирішив самостійно дізнатися, хто вкрав гроші у батьків, та вбив чоловіка

23 January 2018, 15:41

Військовослужбовець вирішив провести «власне розслідування» щодо викрадених коштів у батьків з Житомирської області, та вбив чоловіка.

Про це 23 січня Житомир.info розповів заступник військового прокурора Житомирського гарнізону, майор юстиції Олексій Рихлюк.

«Військовою прокуратурою Житомирського гарнізону Центрального регіону України 23.01.2018 року закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України за фактом умисного вбивства. Вході досудового розслідування встановлено, що військовослужбовець, який проходить службу на посаді інструктора в окремому загоні спеціального призначення одного з територіальних Управлінь Національної гвардії України, у квітні 2017 року дізнавшись про те, що у його батьків невідома особа викрала грошові кошти, вирішив провести «власне розслідування», - розповідає Олексій Рихлюк.

За словами майора юстиції, в подальшому, з метою встановлення обставин вчинення вказаної крадіжки, чоловік приїхав до батьків, які проживають на території Житомирської області та знайшов особу, яку підозрював у вчиненні злочину.

«Після спілкуванням з потерпілим, та не отримавши від останнього інформації щодо причетних до крадіжки осіб та вважаючи, що саме він причетний до скоєння злочину та припускаючи, що останній приховує відомості щодо місцезнаходження викраденого майна, у громадянина М. раптово виник злочинний умисел, направлений на умисне протиправне заподіяння йому смерті. Так, 02 квітня 2017 року перебуваючи в занедбаному приміщенні в одному з населених пунктів Житомирської області, усвідомлюючи суспільну небезпеку своїх дій, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки у виді настання смерті людини та бажаючи їх настання, діючи умисно, з метою заподіяння смерті, з метою помсти дістав з особистого рюкзаку ніж та наніс удари, внаслідок яких особа загинула на місці. На даний час обвинувачений перебуває під вартою, та чекає розгляду судового провадження, за вказаний злочин військовослужбовцю загрожує до 15 років позбавлення волі», - розповів заступник військового прокурора Житомирського гарнізону.

Як повідомляв Житомир.info, у київському госпіталі 31 травня 2016 року помер військовослужбовець з села Лопатичі Олевського району Житомирської області Ігор Тимощук, який служив у військовій частині с. Семиполки Броварського району. Батько військового розповідав, що Ігор був призваний по 4-й хвилі мобілізації, неодноразово був в АТО. Чоловік скаржився, що його б’ють у частині, і лежав у госпіталі через побиття. 11 червня 2016 року військовою прокуратурою відпрацьовуються три основні версії загибелі 32-річного військовослужбовця Ігоря Тимощука з села Лопатичі Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Рихлюк прокуратура військовослужбовець вбивство  
Матеріали по темі