Влада

Військова прокуратура озвучила версії смерті в шпиталі солдата з Житомирської області

11 June 2016, 12:26

Військовою прокуратурою відпрацьовуються три основні версії загибелі 32-річного військовослужбовця Ігоря Тимощука з села Лопатичі Житомирської області.

Про це Житомир.info 11 червня повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

«З урахуванням суспільного резонансу та уваги ЗМІ щодо смерті військовослужбовця Тимощука І.П у Національному військово-клінічному медичному центрі МО України 31 травня поточного року вважаємо за потрібне повідомити наступне. На даний час досудове слідство за фактом смерті військовослужбовця здійснюється слідчими слідчого відділу військової прокуратури Центрального регіону України. Відпрацьовуються три основні версії загибелі військового, а саме: нещасний випадок, насильство щодо нього з боку військових та вбивство», - йдеться у повідомленні.

Крім того, з’ясовуються обставини, механізм та час одержання тілесних ушкоджень, які стали причиною його смерті, а також інших тілесних ушкоджень, виявлених у солдата Тимощука, - додає військова прокуратура.

«Для перевірки версії позастатутних відносин серед військовослужбовців та ймовірності його побиття командирами, необхідно допитати понад 90 військовослужбовців, які проходили з ним службу та на даний час звільнені в запас», - йдеться в повідомленні.

Після проведення комплексу слідчих дій та отримання висновків судово-медичної експертизи буде прийнято законне рішення. Слідство триває.

Як повідомляв Житомир.info, у київському госпіталі 31 травня помер військовослужбовець з села Лопатичі Олевського району Житомирської області Ігор Тимощук, який служив у військовій частині с. Семиполки Броварського району. Батько військового розповідав, що Ігор був призваний по 4-й хвилі мобілізації, неодноразово був в АТО. Чоловік скаржився, що його б’ють у частині, і лежав у госпіталі через побиття. 1 червня військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України до Єдиного реєстру досудових розслідувань були внесені відомості за фактом можливих протиправних дій командування військової частини, внаслідок чого загинув підлеглий військовослужбовець, за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 426-1 КК України (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень в умовах особливого періоду). 4 червня було повідомлено про рішення начальника Генштабу Віктора Муженка до завершення розслідування усунути від виконання службових обов’язків командира військової частини та командира підрозділу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі