Здоров'я

У житомирському реабілітаційному центрі фонду братів Кузьміних розповіли, у скільки їм обійшовся перший рік роботи

23 January 2018, 16:59

Реабілітаційний центр фонду братів Кузьміних відзначив першу річницю роботи. Перших пацієнтів тут почали приймати у січні 2017 року. Відтоді більше 100 поранених і травмованих бійців вже пройшли тут реабілітацію.

За кошти благодійників у центр придбали обладнання на понад 2 млн грн, ще близько мільйона витрачено на утримання та роботу центру.

«Якщо ти щось зробив і зробив це правильно, через рік воно має себе показати. І зараз я бачу цей результат. Я сміливо сажу – він кращий у плані фізичної реабілітації у Житомирській області. І це є волонтерський центр», - розповідає засновник центру Сергій Кузьміних, який з 2015 року почав займатися волонтерською діяльністю.

Він допомагав родинам полонених військовослужбовців та збирав гроші на лікування поранених бійців у закордонних клініках. За його словами саме тоді і виникла ідея створити реабалітаційний центр в Україні, де б професіонали могли безкоштовно надавати допомогу учасникам АТО.


«Ідея цих центрів будувалася на останніх хлопцях, коли вони поїхали в Прагу на реабілітацію, було за 2 хлопців 10 тисяч євро. Все супер, все класно, але дорого. То краще щось зробити у своїй державі. Тут у державі хлопці розвиваються, Україна має хоч маленький імідж, розвиваєш поняття реабілітації, і це ми хочемо зробити більш-менш якісно на відміну від держави. Ми зібрали певне обладнання, яке необхідне для цього, і фахівців. Є команда і є послуга. У сукупності це дає результат», - розповідає Сергій.

Фахівці житомирського центру також почали займатися реабілітацією дітей з ДЦП та проводять майстер-класи, які відвідали майже 200 майбутніх реабілітологів.

У 2018 році фонд братів Кузьміних планує розширити площу реабілітаційного центру у Житомирі, а також мріють у майбутньому облаштувати тут діагностичне відділення.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році благодійний фонд братів Кузьміних також відкрив реабілітаційний центр у Черкасах і зараз працює над створенням аналогічного центру у Києві.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фонд братів Кузьміних реабілітація військових 
Матеріали по темі