Події

Вночі активісти пікетували відділення поліції в одному з райцентрів Житомирської області

25 January 2018, 10:19

У ніч проти 25 січня кілька десятків активістів зібралися під Радомишльським райвідділком поліції, виступаючи проти незаконного, на їх думку, відібрання водійського посвідчення у їхнього знайомого.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав депутат Радомишльської міської ради і уповноважений з велосипедного транспорту Житомирської міської ради Олександр Папірний 25 січня.

«В Радомишлі зараз гаряче. Поліція вирішила розвести водія на гроші, але трохи не пройшло», – написав Папірний.

Вже вранці 25 січня Олександр Папірний розказав, чим закінчилася акція. За його словами, посвідчення водію повернули, але для цього довелося поборотися.

«Як закінчилась вся ця історія з пікетом Радомишльського територіального відділку поліції? А закінчилося це #перемогою! Переміг здоровий глузд, та водій, який постраждав від недолугої системи», - написав Папірний.

У прес-службі ГУНП України в Житомирській області інформацію про пікет відділення поліції підтвердили та розповіли подробиці інциденту.

«23 січня близько 20.00 на автодорозі Київ – Чоп (стаціонарний пост Кочерів) під час нагляду за дорожнім рухом патрульними був зупинений вантажний автомобіль, водій якого під час перевірки надав відповідні документи, у тому числі посвідчення водія. Водночас під час перевірки по внутрішнім базам з’ясувалося, що за вказаним водієм рахується посвідчення з іншими фактичними даними. Для з’ясування обставин на місце події була викликана слідчо-оперативна група Радомишльського відділення, працівники якої вилучили вказане посвідчення», – зазначили у прес-службі.

Причиною вилучення посвідчення стало те, що не співпадали категорії: чоловік керував вантажівкою, а згідно з інформацією з поліцейської бази мав право на керування тільки легковиком.

Переконаний у своїй правоті, напередодні ввечері водій прийшов до поліції і вимагав повернути йому посвідчення. Розібравшись у ситуації, правоохоронці таки повернули чоловікові документи.

«Ввечері 25 січня до Радомишльського відділення поліції прибув водій із групою підтримки з вимогою повернення посвідчення. Під час додаткової перевірки по архівних базах з’ясувалося, що чоловік дійсно отримував водійське посвідчення ще у 2010 році. А бази, по яких зараз перевіряють, фактично сформовані у 2012 році. Після з’ясування цих обставин документи йому повернули», - повідомила речниця ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко.

Як повідомляв Житомир.info, патрульна поліція Житомирської області відреагувала на допис у Facebook житомирянки Олени Орлової, яка звинуватила патрульних у безпідставній зупинці автомобіля і відсутності людяності.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Поліція пікет Радомишль Папірний 
Матеріали по темі