Влада

Депутати підтримали програму «Житомир - дружнє місто до тварин», через яку в грудні знімали премії

25 January 2018, 12:30

На позачерговій сесії Житомирської міськради 25 січня депутати затвердили програму центру захисту тварин «Житомир - дружнє місто до тварин». За словами директора центру, головна ідея програми – забезпечити комфортне та безпечне співіснування людей та тварин.

«Прийнята така програма «Житомир - дружнє місто до тварин» з метою комфортного та безпечного співіснування людини й тварини у міському середовищі. Чим корисна ця програма. Ключові показники ефективності: динаміка зменшення популяції кількості тварин протягом трьох років, збільшення стерилізованих тварин від загальної кількості і зменшення випадків покусів, що є не менш важливим для мешканців нашого міста», - розповідає директор КП «Центр захисту тварин» Олександра Мельник.

Хоч рішення і прийняли, однак не всім депутатам втямки: чому це питання настільки важливе, аби виносити його на позачергову сесію.

«Я навмисно не задавала запитання до того, як проголосується програма, аби мене не звинуватили в упередженості. Тепер можна пояснити, яка нагальність була у цьому питанні, що це питання заслуговує на розгляд на позачерговій сесії? Програма вигулу та захисту тварин», - запитує депутат Житомирської міської ради Наталія Леонченко.

Роз’яснювати ситуацію береться мер міста Сергій Сухомлин.

«Несумлінність виконавців. В минулому році ця програма не була розроблена і доведена до депутатів вчасно. За це усі, хто займався цим питанням не отримали премії у грудні. Зараз люди сидять без фінансування, без зарплати і тільки для того ми виносимо цю програму. Вона не була у нас прийнята у грудні місяці минулого року», - говорить Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Директор КП «Центр захисту тварин» Олександра Мельник виправдовується: так як аналогів в Україні немає, над розробкою програми дійсно довелося попітніти. Тому й не поспіли у встановлені строки.

«Програма була несвоєчасно підготовлена, оскільки вона розроблялась вперше і не було де брати приклад до її розробки. Тому, вона декілька разів поверталась на доопрацювання. Дійсно, якісно і комплексно пропрацьована. Тому, чисто формально була винесена трішки пізніше, аніж потребували строки», - розповідає Олександра Мельник.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин сесія Мельник тварини програма  
Матеріали по темі