Місто

​Влада Житомира зустрінеться з представниками ОТГ, щоб поговорити про гроші за навчання дітей

25 January 2018, 13:08

Житомирські школи не бажають приймати до 1 класу дітей з приміських сіл до вирішення питання з фінансуванням.

Про це батькам розповідають на загальношкільних зборах.

«Директор нашої школи 24 січня на зборах, що стосувалися 5-6 класів, мимохіть зауважила, що в новому навчальному році ЗОШ не набиратиме дітей, які не належать до нашого мікрорайону, а тим більше – дітей з приміських сіл. Бо райони мають перераховувати кошти за їх навчання, і до вирішення цього питання школярів з околиць міста не братимуть», - розповіла Житомир.info мама 6-класниці Олена.

У дитсадках міста вже з’явилися оголошення про набір до 1 класів житомирських шкіл, в яких акцентується на першочерговому наборі дітей з прилеглих мікрорайонів.

Чи мають право адміністрації шкіл відмовляти і прийомі дітям з нежитомирською пропискою, Житомир.info поцікавився в заступника міського голови Житомира Матвія Хренова.

«Школи мають право в першу чергу брати з довколишніх будинків, і тільки потім всіх інших», - сказав він і повідомив, що 26 січня в мерії відбудеться зустріч влади міста з представниками ОТГ Житомирського району.

«Будуть присутні представники районів і ОТГ, вирішуватиметься питання співробітництва в сфері освіти», - коротко розповів посадовець.

Анонс про захід журналістам розіслали о13 годині.

«26 січня об 11 годині у прес-центрі Житомирської міської ради відбудеться зустріч міського голови С.І. Сухомлина з керівниками ОТГ та районів щодо подальшої співпраці у сферах освіти, медицини та спорту», - поінформувало управління по зв’язках з громадськістю міськради.

Нагадаємо, на сесії 18 грудня 2017 року депутати Житомирської міської ради проголосували за звернення до інших місцевих рад щодо оплати за дітей у школах та дитсадках.

Як повідомляв Житомир.info, улітку 2017-го виконком прийняв рішення щодо звернення до облради, районних, селищних рад і ОТГ щодо відшкодування витрат з міського бюджету на навчання дітей, які не є жителями Житомира. Проект рішення виконкому про відшкодування навчання нежитомирських дітей з’явився у червні цього року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: освіта навчання школяр відшкодування  
Матеріали по темі