Політика

На депутата Житомирської міськради склали адмінпротокол за конфлікт інтересів, але він не переймається

25 January 2018, 14:42

На депутата Житомирської міської ради Василя Кучика склали адміністративний протокол «про порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів». Справу 22 січня мав розглядати Корольовський районний суд м.Житомира.

Журналісти Житомир.info намагалися дізнатися суть інкримінованого депутату порушення, але виявилось, що у міській раді про це нічого не знають.

В першу чергу журналісти звернулися до уповноваженого з питань запобігання та виявлення корупції.

«По-перше, я відпустці, до 30-го числа, а по-друге, я займаюся виконавчими органами міської ради. Щодо депутатів, цим питанням займається організаційний відділ», - повідомив телефоном Віктор Фещенко.

У відділі організаційного забезпечення депутатської діяльності порадили звернутися до юридичного департаменту, але й там не змогли повідомити деталі справи.

«Був складений адмінпротокол органами Національної поліції і направлений до суду – це поки що все, що мені відомо. Ми там не є стороною у розгляді цієї справи, тому ми не здійснюємо супровід цих процесів. Якщо вам потрібно – можу дізнатися подробиці, але більше ніж в самому суді ви не дізнаєтеся», - сказав директор юрдепартаменту Євгеній Черниш.

Розгляд справи у Корольовському районному суді 22 січня не відбувся – Василь Кучик не з’явився, через що розгляд перенесли на лютий.

Голова постійної комісії з питань депутатської діяльності, регламенту, дотримання законодавства та протидії корупції Житомирської міської ради теж не в курсі причини складання адмінпротоколу на депутат від Опозиційного блоку.

«В мене такої інформації немає. Якщо депутат самостійно не заявляє про конфлікт інтересів, ви ж розумієте, що фізично прослідкувати такі речі майже не можливо», - зауважив голова комісії Сергій Оніщук.

З самим Василем Кучиков вдалося поспілкуватися на позачерговій сесії Житомирської міської ради 25 січня. Він розповів, що з цього приводу не переймається, і запевнив, що завчасно написав заяву, у якій повідомив про конфлікт інтересів.

«Я не голосував тоді. Це була просто помилка. Це було продовження терміну оренди земельної ділянки. Я взагалі не мав бути на сесії. Написав заяву про конфлікт інтересів. Це чи я «на автоматі» натиснув, чи хтось із сусідів. Але я не голосував, я ж з головою дружу. Я навіть не пам’ятаю, яка це була сесія. Мене це абсолютно не цікавить», - заявив Василь Кучик.

Точної дати голосування Василь Кучик згадати не зміг, але, ймовірно, йдеться про голосування 13 жовтня 2016 року за питання про поновлення юридичним особам договорів оренди. Серед орендарів – компанія Василя Кучика «Будінвест- КВК», якій цим рішенням надали в оренду ще на 5 років ділянку 0,1175 га на проспекті Миру, 5-б.


Скріншот протоколу поіменного голосування за це рішення


Скріншот додатку до рішення міської ради

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді минулого року Корольовский районний суд м.Житомира розглядав справу про вчинення адміністративного корупційного правопорушення депутатом Житомирської міської ради Владиславом Савіцьким (фракція Радикальної партії Олега Ляшка). Втім, суд постановив закрити провадження, бо на час розгляду даної адміністративної справи в суді закінчились строки, коли особа може бути притягнута до адміністративної відповідальності.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Кучик депутат міська рада суд корупція  
Матеріали по темі