Здоров'я

Хірурги Житомирської обласної лікарні вперше в Україні використали апарат штучного кровообігу

26 January 2018, 13:30

Вперше в Україні, в Житомирській обласній лікарні, в кардіохірургічному відділенні використано апарат штучного кровообігу.

Про це інформують у кардіохірургічному відділенні обласної лікарні.

«Вперше в Україні, в Житомирській обласній лікарні, в кардіохірургічному відділенні використано апарат штучного кровообігу з метою швидкої реінфузії крові при резекції розшаровуючої аневризми черевного відділу аорти (диссекція аорти розповсюджувалась на ниркові та здухвинні артерії). Швидкість аутогемотрансфузії 50-500 мл/хв, в умовах повної гепаринізації, об’єм реінфузії 2,5 л. Вага пацієнтки 120 кг. По закінченню операції гемоглобін 123 г/л, інфузія еритроцитів не проводилась. Пацієнтка виписана на десятий день, після оперативного втручання, додому, в задовільному стані. В кардіохірургічному відділенні вже проведено три операції по даній методиці з розшаровуючою аневризмою черевної аорти. Всі пацієнти виписані на амбулаторне лікування», - зазначили в лікарні.

Як повідомляв Житомир.info, у реперфузійному центрі кардіологічного відділення Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О.Ф Гербачевського вперше в області проведено унікальну операцію на серці – септальну абеляцію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарня операція серце  
Матеріали по темі