Події

​Екс-начальник Житомирської ДАІ на новій посаді встановив «таксу» хабарів для підприємців

26 January 2018, 14:13

Начальник Лугинського відділення поліції ГУНП України у Житомирській області, якого напередодні зловили на хабарі, встановив «таксу» хабарів для підприємців. Йому оголошено про підозру у скоєнні злочину.

Про це інформує прес-центр СБ України 26 січня.

«Оперативники спецслужби встановили, що полковник поліції систематично вимагав гроші з місцевих підприємців лісопереробної галузі за не створення штучних перешкод в їх роботі. Сума щомісячного «внеску» з підприємця становила десять тисяч гривень. У випадку незгоди давати хабар посадовець погрожував блокувати роботу підприємства. При цьому «дозвіл» на відновлення діяльності суб`єкта господарювання після відмови зловмисник оцінював у п`ять тисяч доларів США», – повідомляють в СБУ.

Правоохоронці затримали поліцейського в одному з районних центрів області після отримання ним десяти тисяч гривень хабара від одного з підприємців.

«У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тривають слідчо-оперативні дії, зокрема для встановлення інших фактів протиправної діяльності посадовця. Операція з викриття зловмисника проводилась спільно з військовою прокуратурою», – зазначають у відомстві.

Нагадаємо, напередодні працівники Управління СБУ та військової прокуратури затримали на хабарі начальника Лугинського відділення поліції Коростенського відділу поліції ГУ НП в Житомирській області. На сайті ГУНП у Житомирській області зазначається, що начальником Лугинської поліції є Костянтин Перепелиця.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2014 року Перепелиця був начальником Житомирського міського відділу ДАІ і викликав на розмову «автомайданівця», щоби поспілкуватися про поїздку в Межигір’я. Наприкінці 2014 року він їздив в АТО. Також на сайті головного управління Нацполіції у Житомирській області є інформація про те, що в червні 2016 року за результатами співбесіди Костянтин Перепелиця займаній посаді не відповідає та підлягає переміщенню на нижчу посаду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Перепелиця хабар СБУ військова прокуратура затримання 
Матеріали по темі