Влада

Мета меморандуму між Мінрегіоном і Асоціацією водоканалів України – надавати якісні послуги за справедливу ціну, - Зубко

29 January 2018, 14:56

Починається новий етап співпраці з Асоціацією водоканалів України, наша спільна мета – надавати якісну послугу для споживачів за справедливою ціною і ми підтримуватимемо розвиток водоканалів, в тому числі - залучаючи фінансову підтримку.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко після підписання Меморандуму про співпрацю між Мінрегіоном і «Укрводоканалекологією» - інформує 29 січня прес-служба віце-прем’єра.

«Меморандум — це політика, яка впроваджуватиметься між Мінрегіоном та Асоціацією. Зокрема, це стосується залучення фахівців і громадськості для обговорення нормативних актів і законодавчої бази, її імплементація. А також моніторинг з боку Асоціації суб’єктів господарювання, які надають послуги, як з фінансової, так і з технічної точки зору», — зазначив Геннадій Зубко.

На його думку, ключовими маркерами стратегії є поліпшення якості питної води, підвищення рівня очищення та екологічної безпеки стічних вод, впровадження енергозберігаючих технологій, стабілізація фінансово-економічного стану підприємств галузі, а також вирішення кадрового забезпечення галузі.

Віце-прем’єр акцентував увагу на вдосконаленні загальнодержавної цільової програми «Питна вода», яка діє в Україні з 2005 року.

«Ми очікуємо пропозицій від Асоціації та розроблення змін, що можуть бути прийняті і підтримані як Урядом, так і Верховною Радою України», — підкреслив він.

Окремим блоком питань і стратегічним напрямком співпраці Геннадій Зубко назвав розробку Стратегії поводження з водними ресурсами України, водовідведення, а також питання екології.

«Для нас важливо консолідувати зусилля держави та водоканальної індустрії для розвитку галузі і практики застосування відповідного законодавства. Укладання Меморандуму сприятиме вдосконаленню нормативно-правової бази, моніторингу та аналізу стану водного господарства, стимулюватиме залучення інвестицій», — зазначив Зубко.

Як повідомляв Житомир.info, з 25 січня житомиряни почали платити більше за водопостачання та водовідведення: тарифи збільшилися на 7-7,5%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Зубко водоканал меморандум водопостачання Мінрегіон  
Матеріали по темі