Місто

​Заступник мера Житомира: Компенсація за навчання дітей з передмістя – це не проблема батьків

29 January 2018, 18:19

Заступник мера Житомира Матвій Хренов вважає, що компенсація за навчання дітей з передмістя не має бути проблемою батьків. За його словами, це питання лежить виключно у площині стосунків «влада Житомира – влада громад».

Таку думку він висловив у прямому ефірі програми «Тема дня» на Житомир.info 29 січня.

«Є дуже багато нюансів. На сьогоднішній день я хочу заспокоїти всіх батьків – не є завданням зробити це проблемою батьків. Та зустріч, яка відбулася на минулому тижні, то фактично була перша, установча зустріч, на якій ми підняли проблему», – зазначив Хренов.

Чиновник вважає, що перш ніж приймати якісь рішення, треба дуже чітко відпрацьовувати механізми в процесі перемовин.

«Ми наразі обговорюємо, що є ситуації, коли батьки винаймають квартиру і працюють в Житомирі. Я думаю, що буде запропонований такий механізм, якщо обоє батьків працюють в Житомирі, то таких дітей вважати місцевими. Але якщо людина приватний підприємець, то податки сплачуються за місцем реєстрації. Тобто, навіть якщо вона працює в Житомирі, але зареєстрована в ОТГ, то гроші йдуть в ОТГ. Другий момент: велика кількість людей, які працюють в Житомирі, працюють на підприємствах, які не зареєстровані в Житомирі. Ці кошти теж йдуть в ОТГ. Тому на сьогоднішній момент ми поки не говоримо про прийняття рішень. Я не думаю, що це будуть прості перемовини, це буде довгий процес», – повідомив заступник мера Житомира.

Матвій Хренов також додав, що питання планують обговорювати з громадою.

Ефір можна подивитися тут.

Нагадаємо, на сесії 18 грудня 2017 року житомирські депутати проголосували за звернення щодо відшкодування цих витрат з бюджетів місцевих громад з розрахунку 17,1 тис. грн на одного школяра та 28,7 тис. грн на вихованця дитсадка.

Як повідомляв Житомир.info, улітку 2017-го виконком прийняв рішення щодо звернення до облради, районних, селищних рад і ОТГ щодо відшкодування витрат з міського бюджету на навчання дітей, які не є жителями Житомира. Проект рішення виконкому про відшкодування навчання нежитомирських дітей з’явився у червні цього року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: освіта Хренов компенсація ОТГ 
Матеріали по темі