Політика

Біля Житомирської ОДА кілька десятків людей мітингують проти медичної реформи

30 January 2018, 12:31

На майдані Корольова у Житомирі 30 січня зібрались кілька десятків людей з плакатами та прапорами.

З’ясувалося, що учасники мітингу виступають проти медичної реформи та вимагають відставки керівництва «департаменту охорони здоров’я» Житомирської ОДА. Люди тримають плакати: «Ми хочемо знати правду про радіацію», «Де гроші для чорнобильців?», «Наступна реформа медицини: місце на кладовищі в подарунок» тощо.

Мітингарі також підготували звернення до голови ОДА.



За інформацією Міністерства охорони здоров’я, 30 січня набув чинності Закон України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» № 2168-VIII від 19.10.2017. Підготовчий етап впровадження медичної реформи триває ще з минулого року. Тепер є законні підстави прийняти низку рішень, щоб вчасно реалізувати заявлений раніше план реформування первинної ланки охорони здоров’я.

«Уже триває підготовка до створення Національної служби здоров’я України – національного страховика, який укладатиме договори із закладами охорони здоров’я та закуповуватиме у них послуги з медичного обслуговування населення. Тепер зможемо оголосити конкурс на посаду голови НСЗУ та двох його заступників. Плануємо, що до липня НСЗУ буде утворена та розпочне роботу. Також розпочався процес автономізації медзакладів – перетворення медичних закладів у комунальні некомерційні підприємства. У такому статусі вони зможуть укласти договори з Національною службою здоров’я України та отримувати пряме фінансування за надані послуги з Державного бюджету», - інформує МОЗ.

Детальніше дивіться в сюжеті

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мітинг медреформа  
Матеріали по темі