Місто

​Що вимагали мітингувальники, які протестували в Житомирі проти медичної реформи

30 January 2018, 14:16

Кілька десятків людей з плакатами та прапорами влаштували мітинг на майдані Корольова.

Значна їх частина висловлювала незадоволення нинішнім станом медицини.

«Мені операцію зробили, і я не маю за що ліки купити», - розповіла одна із учасниць мітингу.

«У мене бабуся померла через медицину, у мене батько помер через медицину, і нещодавно маму похоронив», - сказав чоловік з плакатом у руках.


Люди розповідали, що приїхали з Малина, Коростишівського, Бердичівського та інших районів, однак не могли пояснити, хто організатор мітингу, відмовлялися представлятися або закривали обличчя.

«Я проти такої реформи, як нам нав’язали: платна медицина, скорочення штату медичного, нема транспорту, платні аналізи. Особисто я з Малина. Звідки ще є, я не знаю», - сказала одна з учасниць мітингу.

Натомість журналістів, які намагалися з’ясувати, якими є вимоги мітингарів, назвали провокаторами.

«Ви провокувати прийшли? Тоді так і скажіть, що ми працюємо на владу і ви нам не подобаєтеся», - сказав чоловік у червоній шапці, який не представився, і швидко пішов від камери.

«Ми прийшли сюди вимагати. Вимоги наші такі: щоб ця реформа медична, яку очолює Уляна Супрун, яка незаконно займає крісло в.о. міністра, її потрібно негайно прибрати і навести лад. Я особисто в першу чергу проти Супрун. Супрун геть!», - розповіла учасниця протесту Любов Василенко.

Зрештою, учасники зачитали текст свої вимоги, серед яких зупинка реформи у галузі охорони здоров‘я Житомирської області, оприлюднення всіх планів реформ та імен їх розробників, відставка департаменту охорони здоров‘я. Своє звернення мітингарі адресували голові Житомирської ОДА Ігорю Гундичу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мітинг акція медична реформа протест  
Матеріали по темі