Місто

Люди заблокували автомобіль працівників «Житомиргазу», які приїхали відключати котельню дитсадка

1 February 2018, 17:24

Декілька десятків людей заблокували автомобіль, на якому приїхали працівники ПАТ «Житомиргаз», щоб відключити котельню дитсадка №27 від газопостачання. Людей обурило, що посеред зими газовий монополіст хоче залишити без тепла заклад, у якому навчається 260 дітей.

«Організація “Житомиргаз” приїхала відключати гаопостачання від ДНЗ №27. Вони не бачать ліміти від фірми, яка виграла тендер на постачання газу в цей садочок. А їх попередили, написали листа, що ситуація вже вирішена, що є постачальник, і ліміти вже виділені. Але вони не хочуть бачити реальні речі. Мораль і етика для цієї організації - це якісь чужі інорідні слова. Вони не розуміють, що це діти», - обурюється начальник управління освіти Житомирської міської ради Валентин Арендарчук.


«Батьки і вихователі дуже швидко мобілізувалися, вийшли, і це, фактично, вийшла така спонтанна акція протесту. Заблокували машину і не пускали нікого, щоб відключити газ. Зараз мами чергують біля котельні, щоб вони не мали доступу туди. Я особисто зверталася до Ігоря Гундича. Він не міг додзвонитися до шефа «Житомиргазу» Ющенка. Він не брав телефон. Тільки потім він вийшов на зв’язок, дав своїм підлеглим вказівку, щоб вони поїхали. Але де гарантія, що вночі вони не з’являться і не вимкнуть газ?» - нарікає депутат Житомирської обласної ради Олена Галагуза.

Декілька матусь, чиї діти відвідують цей дитячий садок, вишикувалися біля котельні, щоб завадити працівникам ПАТ «Житомиргаз» провести відключення.

«У цьому місці газ перекривається, тому ми стоїмо, щоб його не перекрили. І ми будемо стояти ніч, день, скільки треба, ми будемо тут стояти», - говорить учасниця протесту Олена Кондратюк.

«Ситуація, яка збентежила нас усіх, виникла, тому що постачальник цього споживача ТОВ «Енергогазрезерв», який у свій час виграв тендерні перегони і тепер постачає газ ДНЗ №27, традиційно не затвердив адекватні ліміти газу для теперішньої пори року для опалювального сезону. Чула, що не було повідомлень про можливе відключення, у мене є листи, які свідчать, що повідомлена була і ОДА про те, що ДНЗ підлягає відключенню, і сам постачальник також був повідомлений. Прийшов гарантійний лист від постачальника про те, що вони гарантують звести ліміт природного газу на лютий 2018 року, але не вказані строки, коли вони планують це зробити», - прокоментувала ситуацію фахівець зі зв’язків з громадськістю та пресою ПАТ «Житомиргаз» Катерина Чумак.

«Були вчора у них, були позавчора. Ось гарантійний лист, є наш лист. “Житомиргаз” нам сказав, що ми таких гарантійних листів можемо намалювати 100 штук. Ніхто ніяке повідомлення про відключення нам не вручав. І нехай вони нікого не обманюють. Якби всі ці стратегічні галузі - газ, електроенергія, були у державній власності, такого б в житті не було. Біда в тому, що це все у приватних руках, і колись давно дали це приватизувати. Бо це нонсенс: дитсадок, державна установа, зима, діти. Це просто нонсенс приїхати сьогодні і вимикати газ», - переконує завідувач ДНЗ №27 Олена Радько.

Так і не провівши відключення, автомобіль облгазу поїхав геть, однак рідні вихованців дитсадка планують чергувати біля котельні, щоб завадити повторним спробам залишити заклад без тепла.

Як повідомляв Житомир.info, рік тому через децентралізацію закладів освіти ПАТ «Житомиргаз» погрожував відключити котельні 7 житомирських шкіл та 5 дитсадків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: газ Житомиргаз котельня дитсадок  
Матеріали по темі