Влада

У Житомирській області ОТГ претендують на майже 49 тис. га землі

5 February 2018, 11:06

У Житомирській області у відання 45 ОТГ може перейти приблизно 49 тисяч гектарів земель.

Про це повідомляє Офіс реформ у Житомирському регіональному відділенні Асоціації міст України.

«Раніше органи місцевого самоврядування були повністю усунені від розпорядження землями поза межами населених пунктів - розпорядження останніми здійснював Держгеокадастр, у зв’язку з чим надходження за землекористування йшли не в бюджет ОТГ. Самоврядці фактично мали вплив лише на 12% власних територій і були позбавлені можливостей ефективно планувати розвиток своєї території», - зауважив консультанта з юридичних питань АМУ Андрій Дяченко.

Розпорядження вступило в дію 1 лютого, але процес передбачає певний алгоритм, і це не станеться за 1-2 місяці. Так, у випадку якщо земельні ділянки не сформовані, Держгеокадастру доручається забезпечити їх формування шляхом інвентаризації за клопотанням ОТГ. Після інвентаризації, земля буде зареєстрована в кадастрі і лише потім – передача її у комунальну власність об'єднаних територіальних громад.

Як повідомляв Житомир.info, 31 січня цього року Урядсхвалив розпорядження щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: земля ОТГ АМУ  
Матеріали по темі