Події

Перед вихідними поліція на півночі Житомирської області ловила бурштинокопачів

5 February 2018, 13:34

2 лютого під час відпрацювання північних районів регіону спільні рейдові групи працівників підрозділів головного управління Нацполіції Житомирщини та управління захисту економіки ДЗЕ Нацполіції завадили роботі двох бурштинових копалень та зупинили транспортний засіб із старательським обладнанням.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Близько 16.40 у лісі неподалік с. Поясків рейдова група правоохоронців застала бурштинову копальню, де активно сачками орудували кілька осіб. Однак на появу поліцейських більшість з них зреагували втечею. Затримати вдалося одного з молодиків, як виявилося згодом, 19-річного жителя с. Болярки. Працівники слідчо-оперативної групи, які прибули на місце події, вилучили з копальні мотопомпу, пожежні та водозабірні рукави та інше приладдя. Уже за півгодини у тому ж лісі правоохоронці-рейдувальники почули ще звук, схожий на гул від роботи мотопомпи. Під час перевірки на узліссі застали облаштовану копальню, однак старателі при появі поліцейських кинулися врізнобіч», - йдеться у повідомленні.

З місця події працівники слідчо-оперативно групи, які прибули за викликом, вилучили мотопомпу та інше обладнання, призначення для нелегального видобутку бурштину.

А на лісовій дорозі неподалік с. Тепениці бійці роти поліції особливого призначення ГУНП зупинили автомобіль УАЗ під керуванням 31-річного жителя Ємільчинського району. Під час огляду у салоні автівки виявили саморобну мотопомпу, пожежні рукави та інші старательські обладунки.

Усе вилучене було доставлено до Олевського відділення поліції. Відомості за вказаними фактами внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань і у рамках кримінальних проваджень розпочаті відповідні перевірки.

Поліція нагадує, що за чинним законодавством порушення правил охорони або використання надр (ч.2 ст.240 ККУ) карається значними штрафами, обмеженням або позбавленням волі строком до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, 12 січня під Житомирським окружним адміністративним судом мітингували проти заборони «легальним компаніям» видобувати бурштин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бурштин поліція Олевський район ГУНП  
Матеріали по темі