Влада

У Житомирській області 50% поліцейських, звільнених за результатами атестації, поновилися на службі через суд

6 February 2018, 15:13

З 74 працівників поліції, які були звільнені за результатами атестації «через службову невідповідність», 38 поновилися на посадах через суд.

Така інформація міститься у відповіді головного управління Нацполіції в Житомирській області на інформаційний запит Житомир.info.

«Відповідно до доручення голови Національної поліції України від 5 лютого 2016 року у ГУНП з травня по серпень 2016 проводилось атестування особового складу. За його результатами відносно 74 працівників атестаційними комісіями було прийнято рішення «Займаним посадам не відповідають, підлягають звільненню зі служби в поліції через службову невідповідність». У подальшому 38 із вказаної вище кількості осіб було поновлено на службі в поліції за рішенням суду. Нині 8 працівників звільнилося (4 – за власним бажанням, 3 – через хворобу, 1 – у зв’язку із реалізацією дисциплінарного стягнення у вигляді звільнення зі служби)», - зазначається у відповіді за підписом начальника ГУНП Вячеслава Печененка.

Керівник обласної поліції також інформує, що відповідно до листа голови НПУ від 3 серпня 2017 року поновлені за рішенням суду правоохоронці пройшли стажування на відповідних посадах у підрозділах ГУНП в Донецькій та Луганській областях.


Нагадаємо, в грудні 2017 року в інтерв’ю Вячеслав Печененко говорив, що ГУНП є відповідачем у близько 300 судових позовах: в основному вони стосуються атестаційних комісій, де люди вважають, що їх незаконно звільнили, невиплат по різних видах забезпечення та стягнень у вигляді звільнення зі служби.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому минулого року на хабарі затримали заступник начальника Коростишівського відділу поліції, якого звільняли з поліції у червні 2016 за висновком атестаційної комісії «через службову невідповідність», але через в листопаді 2016 року він поновився на службі через судове рішення. В січні поточного року на хабарі затримали колишнього начальника Житомирського міськвідділу ДАІ Костянтина Перепелицю, який повернувся у лави поліції у 2017 році за рішенням суду і працював керівником Лугинського відділення поліції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція ГУНП атестація  
Матеріали по темі