Влада

​Представники ДП «Україна» звинувачують у корупції працівників ГУ Держгеокадастру у Житомирській області та погрожують блокувати траси

6 February 2018, 17:05

6 лютого з плакатами у руках понад півсотні людей збираються біля головного управління Держгеокадастру в Житомирській області. Вони залишили усі свої справи і приїхали з Черняхова та сусідніх сіл, щоб отримати відповіді на свої звернення, надіслані ще торік.

«Наше підприємство ДП “Україна” з 2014 року визначене для приватизації. Це передача людям майнового та земельного паїв. Зараз наше підприємство налічує 360 чоловік, котрі входять в процес приватизації. Проходить процедура припинення ДП “Україна” та перетворення його в колективне сільськогосподарське підприємство “Україна”. Всі процесуальні дії Фонду держмайна України, а також законодавчі акти, ми виконали, Фонд держмайна України – теж. Зараз питання стоїть в тому, що Держгеокадастр Житомирської області не дає нам дозвіл на розробку проектної документації. Лишилося 10 днів до припинення державного підприємства. 25 листопада ми звернулися у Держгеокадастр для надання цих дозволів. Але, на жаль, термін вийшов 5 січня, геокадастр не дав нам відповіді. Ми вважаємо, що це корупційні діяння Держгеокадастру і зрив процесу приватизації», - розповідає директор ДП «Україна» Сергій Ромашко.



«Навколо Черняхова лежать землі ДП “Україна”. Ми не можемо наділяти людям земельні ділянки для індивідуального будівництва. У черзі стоїть 180 учасників бойових дій, учасників АТО. Ми ще не наділили їм жодної ділянки для індивідуального будівництва», - розповідає депутат Черняхівської селищної ради Петро Біляченко.

На робочому місці люди не застають нікого, хто може відповісти на їхні запитання.

«Керівник на нараді у Києві, заступник у відпустці», - повідомляє їм начальниця управління державної експертизи, ринку та оцінки земель Оксана Присяжнюк.Втім, мітингарі не збираються відступати і вирішують чекати, коли керівник з’явиться на робочому місці.

«Буде на роботі після 2 годин. Зараз на нараді у Держгеокадастрі», - повідомляє Оксана Присяжнюк.

Тим часом людям вдається отримати бодай копію відповіді на свої звернення.

«Відмовляє. Не визначене цільове призначення земельної ділянки, за яким планується використання», - зачитує Сергій Ромашко.

«А якщо я не знаю, де мені попаде той шматок землі, що я буду писати?», - обурюються люди.

«Даний вид заяви, котрий ми подавали, був розглянутий на ГУ Держгеокадастру у Житомирській області, тут була колегія. Вони затвердили зразок заяви і які документи мають бути додані до цієї заяви. Ми будемо чекати вашого керівника, нехай надасть нам відповідь», - говорить Сергій Ромашко.

Через 5 годин очікування, коли матеріал вже готувався до виходу, мітингарі таки змогли зустрітися з в.о. начальника та передати йому свої вимоги. На позитивну відповідь погодились чекати до 20 лютого. Якщо і цього разу вимоги не виконають, обіцяють діяти радикально.

«Ми зберемося вже не 50 чоловік, а 150. Заблокуємо траси і державні заклади. Поїдемо у Київ і будемо блокувати», - сказав Сергій Ромашко.

Нагадаємо, вранці 6 лютого понад 60 людей приїхали з райцентру Черняхів та сусідніх сіл пікетувати головне управління Держгеокадастру в Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, в травні 2015 року Кабмін затвердив перелік об’єктів державної власності, що підлягають приватизації у 2015 році, зокрема - державне підприємство «Україна», яке колись було навчально-дослідним господарством Житомирського національного агроекологічного університету. Фонд державного майна наказом від 1 березня 2017 року затвердив перелік великих об‘єктів, які підлягають підготовці до продажу в 2017 році, серед яких було й ДП «Україна».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держгеокадастр Черняхів приватизація пікет акція 
Матеріали по темі