Події

У Житомирській області викрили підприємство, яке ухилилося від сплати понад 4 млн грн податків

7 February 2018, 10:33

На Житомирщині співробітники податкової міліції, спільно з прокуратурою області, викрили підприємство, яке ухилилося від сплати понад 4 мільйони гривень податків.

Про це 6 лютого на своїй сторінці у Facebook повідомив переший заступник голови ДФС України Сергій Білан.

«Співробітниками СУФР ГУ ДФС у Житомирській області внесено до ЄРДР відомості про вчинення кримінального правопорушення, яке кваліфікується за ч. 3 ст. 212 КК України за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах посадовими особами одного з підприємств. Посадові особи цього підприємства не відображали в 2017 році в податковому й бухгалтерському обліку підприємства проведення фінансово-господарських операцій з низкою підконтрольних фізичних осіб-підприємців, які займалися придбанням і реалізацією сировини, що й дало змогу ухилятися від сплати податків. Під час санкціонованого судом обшуку на території підприємства виявлено й вилучено первинні бухгалтерські документи, 2 комп'ютерних системних блоки, 1 ноутбук, на якому знаходиться тіньова бухгалтерія, а також металевий сейф, в якому виявлено чорнові записи, документи, печатки нерезидентів, велика кількість готівки в гривні та іноземній валюті. Досудове розслідування триває», - написав Сергій Білан.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області судитимуть приватного підприємця, який ухилився від сплати податків на суму 1,9 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Білан податкова ДФС підприємство  
Матеріали по темі