Місто

Житомирський картонний комбінат взяв шефство над дитячим садочком №3

7 February 2018, 16:01

Нові соціальні ініціативи, спрямовані на підтримку освітніх закладів області розпочав Житомирський картонний комбінат. Разом з батьками та колективом дитячого садочка №3 представники комбінату обговорили план розвитку закладу. Підприємство готове фінансувати проекти, спрямовані на поліпшення матеріально-технічної бази садочка, покращення освітнього процесу, а також обіцяють сприяти творчій самореалізації дітей.

У рамках цієї програми представники картонного комбінату з адміністрацією та батьківським комітетом дитячого садочка підписали угоду про шефську співпрацю. А також передали подарунки вихованцям закладу.

«Сьогодні вони подарували нашим дітям ігри, багато іграшок розвиваючих. Далі будемо вирішувати щось з обладнанням на майданчиках. Я гадаю, що ця шефська угода буде доброю справою», - розповіла завідувач ДНЗ №3 Наталія Лопатюк.

Батьки не приховують – вони задоволені появі благодійників, які готові підтримувати садочок.

«Ми раді, що з’явився, і ми сподіваємося, що це дійсно буде крок за кроком і постійно буде поновлюватися. Нема, напевно жодного навчального та дошкільного закладу, у яких нема потреб. В нашому садочку їх також немало», - говорить голова батьківського комітету ДНЗ №3 Вікторія Лобода.

Подібні ініціативи, коли бізнес бере на себе функцію комплексно підтримувати дошкільний заклад, у Житомирі рідкість, - розповідають освітяни. Але представники картонного комбінату упевнені, що невдовзі цей рух набере популярності.

«Коли людина займається меценатством або шефством, це якраз людина, яка визріла для того, щоб дати щось суспільству, якщо ми готовимо про дитину, ті необхідні кошти, для створення інтелектуального середовища у дошкіллі. Сьогодні Закон України «Про освіту» говорить, наскільки це здійснитися, але коштів, ви самі знаєте, недостатньо. Ось якраз ці кошти прийшли. Наскільки це популярно? Я це чую за останні 10 років вперше. Була колись така ініціатива від міського голови, але вона не знайшла підтримки. Я думаю, що на сьогоднішній день це перша ініціатива, яка буде підтримана», - зазначає завідувач науково-методичного центру Житомирської міської ради Тетяна Мяновська.

«Щиро кажучи, приємно бути першим, робити щось хороше і своїм прикладом показувати всім, як це може бути. Чому саме цей садочок? Тому що свого часу він був збудований нашим підприємством. Ми хочемо відродити цю традицію допомоги дітям, дитячим закладам. Сподіваємося, що наш приклад будуть наслідувати інші підприємства міста. Робити добрі справи - приємно. А інвестувати в дітей - це одна з найважливіших справ. Основне, що потрібно від батьків - це активність. Ніяких обов’язків з їхнього боку нема. ми хочемо залучати батьків і працівників садочка, щоб робити все разом. Наприклад, ми купуємо певні матеріали, а разом реалізуємо проект. Ми купуємо дерева, а разом їх висаджуємо. Чим більше активності - тим більше гарний справ», - зазначив комерційний директор ТОВ «Житомирський картонний комбінат» Вадим Ліскі.

Укладання Шефської угоди з садочком - це перша і складова частина глобального Угоди про колективно-соціальну відповідальність, яка розробляється сьогодні між Житомирським картонним комбінатом та міською владою. У планах активістів - спільна участь у благоустрої та озелененні, організації святкувань, культурного та творчого дозвілля для дітей та молоді. Вже найближчим часом, проект меморандуму про колективно соціальну відповідальність між містом і комбінатом виставлять на громадське обговорення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитячий садок картонний комбінат  
Матеріали по темі