Місто

Для музичних шкіл Житомира за рік придбали інструментів та інвентарю майже на мільйон гривень

7 February 2018, 17:10

Упродовж 2017 року робота у сфері культури була направлена на розвиток сучасних напрямів культурної і мистецької діяльності, забезпечення умов для творчого розвитку особистості та зміцнення матеріально-технічної бази культурно-освітніх закладів.

Про це йдеться у звіті про виконання Програми соціально-економічного і культурного розвитку міста Житомира за 2017 рік.

«Проведено 63 державних та загальноміських заходів та свят, Міжрегіональний художній пленер «Житомирська палітра», метою якого є популяризація на теренах України культурної, історичної та мистецької спадщини міста. В рамках пленеру написано дванадцять портретів Героїв України та народних героїв, учасників АТО та презентовано їх родинам. Видано календар, що буде розповсюджено серед родин, військових частин, учбових закладів міста. В Домі української культури було представлено близько 30 унікальних колекцій декоративно-прикладного мистецтва та фотовиставок» «Якби не війна», «Думки на полотні», «Десь на Землі» та інші, які відвідали 9,7 тис. житомирян. Відбулося 72 вистави і концерти художньої самодіяльності і художніх колективів, що були орієнтовані на різні вікові категорії. Проведено 156 культурно-освітніх та розважальних заходів (презентацій, форумів, тренінгів, майстер-класів, тематичних вечорів тощо), які відвідало близько 5 тис. мешканців та гостей міста», - йдеться звіті про виконання Програми.

В комунальному закладі «Палац культури» проведено 1357 культурно-масових заходів (вистав, концертів, фестивалів, виставок дитячих робіт тощо), загальна кількість глядачів склала близько 133,6 тис. осіб, з них 35,6 тис. дітей. Упродовж року учні музичних шкіл прийняли участь у міжнародних (27 призових місць), всеукраїнських (32 призових місць), обласних та регіональних (36 призових місць) конкурсах ансамблевої гри та солістів–виконавців, благодійних мистецьких акціях.

«В дитячому спеціалізованому кінотеатрі ім.І. Франка продемонстрували 108 кінофільмів на 3295 сеансах, з них 1582 сеанси були дитячими. Кінотеатр відвідало 70,1 тис. глядачів, з них 51,1 тис. дітей та підлітків. При ньому працювало 10 кіноклубів та кінолекторіїв. У комунальному закладі «Централізована бібліотечна система» книговидача за рік склала 525,0 тис. примірників, кількість читачів склала 28,0 тис. осіб. На базі Центральної міської бібліотеки ім. В.Земляка відкрито безкоштовний навчальний заклад для пенсіонерів «Університет для людей поважного віку» та «Ретро-клуб». Бібліотечними закладами міста проведено 676 масових заходів, акцій та майстер-класів. В художній школі міста відкрито клас комп’ютерної графіки та дизайну», - зазначається у Програмі.

Проведені поточні ремонти в приміщеннях закладів музичних та художньої школи, бібліотек, комунального закладу «Палац культури» на загальну суму 1420,7 тис. грн, капітальний ремонт сценічних конструкцій комунального закладу «Палац культури» на суму 367,0 тис. грн.

«Для музичних шкіл міста придбано музичних інструментів, супроводжуючих елементів, інвентарю на загальну суму 995,4 тис. грн, для комунального закладу «Палац культури» придбано інструментів, костюмів та аксесуарів на загальну суму 97,5 тис. грн, для бібліотек міста придбано літератури на 49,5 тис. грн», - повідомляють у звіті про виконання Програми соціально-економічного і культурного розвитку міста Житомира за 2017 рік

На території гідропарку облаштовано скелелазний тренувальний стенд, тролейну трасу для діяльності гуртку скелелазіння.

«Значною популярністю користувався прокат велосипедів та каяків, а також новий вид дозвілля на воді – прокат дошок для серфінгу. Для заохочення відвідувачів на початку сезону було проведено акції «Придбай п’ять квитків на аукціони та отримай запрошення до кінотеатру на дві особи», «Придбай п’ять квитків на атракціони та отримай знижку 30% на послуги від «Квеструм». Для дітей з особливими потребами, дітей-сиріт, дітей з малозабезпечених родин та дітей учасників АТО послуги атракціонів надавалися безкоштовно. На проведення робіт з озеленення території парку витрачено понад 340,0 тис. грн, в тому числі на квіткове оформлення – понад 70,0 тис. грн. Встановлено освітлення на території дитячих атракціонів та атракціонів «Веселі гірки» в нічний час. Придбано два ігрові комплекси «Лабіринт», надувний атракціон «Капітошка», паркові лавки та платіжні термінали. Здійснено часткову заміну весел на човнових станціях, поточні ремонти 15 човнів та пірсу човнової станції, атракціонів «Колесо огляду» та «Берізка», пневматичної зброї тиру. Для прибирання парку придбано трактор з навісним обладнанням та тракторний причеп», - зазначається у звіті.

Як повідомляв Житомир.info, 16 червня 2017 року на посаду директора комунального підприємства «Парк» мер Житомира призначив Світлану Ольшанську.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ольшанська програма міська рада парк гідропарк  
Матеріали по темі