Політика

Свободівець пропонує дев'ять разів на рік вивішувати біля будівлі Житомирської облради прапор ОУН

8 February 2018, 14:02

Голова фракції ВО «Свобода» в облраді Сидор Кізін пропонує офіційно затвердити використання революційного прапора ОУН на території Житомирської області.

Відповідний проект рішення сесії, підготовлений Кізінім, оприлюднений на сайті обласної ради 7 лютого.

«Розуміючи істинну ідеологію червоно-чорного стяга – прапора країни, яка охоплена боротьбою; з нагоди 89-річчя від Дня створення ОУН; керуючись частиною другою статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Житомирська обласна рада вирішила рекомендувати підняття біля адміністративного будинку Житомирської обласної ради, а також на будівлях, у яких розміщуються органи місцевого самоврядування, революційного прапора ОУН у певні дати, пов’язані із визначними подіями національно-визвольної боротьби та вшануванням пам’яті Героїв, згідно з додатком. На знак вшанування пам’яті Героїв національно-визвольних змагань революційний прапор ОУН піднімається в траурному оформленні – у цьому випадку до верхньої частини древка або флагштока прапора прикріплюється чорна стрічка», - зазначається у проекті рішення.

Пропонується також рекомендувати керівникам підприємств, установ і організацій, незалежно від форм власності, громадських об’єднань Житомирщини вивішувати революційний прапор ОУН на будівлях у дні, затверджені в додатку до рішення.


Як повідомляв Житомир.info, фракція ВО «Свобода» обласної ради підготувала до наступної сесії проект рішення «Про оголошення 2019 року у Житомирській області Роком Степана Бандери», який оприлюднений на сайті облради 18 січня. іншим проектом рішення голова фракції ВО «Свобода» в обласній раді Сидор Кізін пропонує оголосити 2018 рік у Житомирській області роком Тараса Бульби-Боровця.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада "Свобода" Кізін прапор ОУН  
Матеріали по темі