Здоров'я

Ще в кількох містах Житомирської області школи закрили на карантин

9 February 2018, 10:23

Вже другий тиждень на території Житомирської області через збільшення кількості захворюваності на грип та ГРВІ поступово вводяться обмежувальні заходи.

З початку цього тижня, з 5 лютого, на карантин закрили 74 школи та 14 садочків у Житомирській області. В обласному центрі – обмежувальні заходи продовжили ще на наступний тиждень, тобто до 18 лютого.

Через збільшення кількості хворих, Житомир.info вирішив поцікавитися у міських радах Коростеня, Малина, Бердичева та Новограда-Волинського, чи буде введений в школах карантин.

«З 8 лютого у Коростені вже розпочався карантин, поки, на два дні. Сьогодні (9 лютого - ред.) збиратиметься комісія, на якій ми вирішимо, чи продовжувати його, чи ні. Можу сказати, що вчора до дитячих поліклінік надійшло 113 звернень, сьогодні вже 107», - сказав у коментарі начальник новоствореного відділу охорони здоров’я Коростенської міської ради Микола Заєць.

«У Малині наразі епідпоріг не перевищений. Поки вводити карантин не плануємо, проте постійно моніторимо ситуацію із захворюваністю у місті», - розповіла заступник Малинського міського голови Леся Сніцаренко.

«У Бердичеві з понеділка, 12 лютого, всі школи закривають на карантин. Таке рішення було прийняте зранку, 9 лютого, на засіданні комісії в міській ради. У Бердичеві епідемічний поріг захворюваності на ГРВІ та грип перевищує норму на 4,6%», - зазначили у Бердичівській міській раді.

Також відомо, що після тижня карантину в Бердичеві починаються канікули.

«Захворюваність у Новограді-Волинському дещо виросла. У місті лише одна школа закрита на карантин. Проте, було прийняте рішення, аби канікули, які мали розпочатися з 19 лютого, перенести на раніше, тобто на 12 лютого», - сказали у відділі з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення Новоград-Волинської міської ради.

Як повідомляв Житомир.info, за тиждень після введення карантину в школах Житомира кількість хворих дітей не зменшилась, а навпаки збільшилась на 37%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Коростень Малин Бердичів Новоград-Волинський школа карантин  
Матеріали по темі