Місто

За рік у Житомирі провели більше 140 спортивних заходів, накупили інвентарю та побудували спортмайданчики

12 February 2018, 11:53

Упродовж 2017 року в Житомирі проведено 148 масових спортивних заходів (у 2016 році – 140): 2-й космічний напівмарафон, «Спортивне містечко», ІІ турнір з плавання на відкритій воді «Тетерів ореn», турнір з мотокросу на призи С.П.Корольова, Олімпійський день бігу, Школа плавання.

Про це йдеться у звіт про виконання Програми соціально-економічного і культурного розвитку міста Житомира за 2017 рік.

«Для підтримки і популяризації велоруху та спортивного туризму проведено масові заходи: «Велодень», «Дивогонка», «Велопарад дівчат», «Велосипедом на роботу», «Будь помітним на дорозі». У місті відроджуються види спорту, офіційні змагання з яких не проводились тривалий час, зокрема, проведено змагання з веслування на байдарці та каное «Меморіал пам’яті МСМК С.З.Ліміновича», змагання з веслування на човнах «Дракон», чемпіонати України з велоспорт – шосе, боротьби, шахів, карате», - зазначається у звіті.

З метою підготовки провідних спортсменів міста до обласних, всеукраїнських та міжнародних змагань проведено 111 навчально-тренувальних зборів ( у 2016 році – 88).

«Проведено та забезпечено участь спортсменів у 262 обласних і всеукраїнських змаганнях з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту для осіб з обмеженими фізичними можливостями. Спільно з фізкультурно-спортивним товариством «Спартак» проведено галузеві спартакіади серед працівників галузей: охорони здоров’я, культури, органів місцевого самоврядування, комунального господарства, освіти», - йдеться у Програмі.

Значна увага приділялась зміцненню матеріальної бази галузі.

«Збудовано спортивні майданчики зі штучним покриттям у ліцеї при ЖДТУ, екологічному ліцеї, ЗОШ № 5, по вул. Вокзальній, 8; майданчики з тренажерним обладнанням - по вул. М. Грушевського, 71/105, вул. Клосовського, 4 - проспект Миру, 13 – вул. Клосовського, 6. Продовжується реконструкція спортивного майданчика за адресою: вул. Бульвар Польський, 13, виготовлено проектно-кошторисну документацію для реконструкції стадіону «Спартак». У січні 2017 року у комунальну власність громади міста прийнято єдиний майновий комплекс Житомирської ДЮСШ з футболу «Полісся» Житомирської обласної ради. За кошти міського бюджету придбано спортивну форму для збірних команд міста з волейболу, футболу, дзюдо, самбо, гімнастики, спортінвентар для розвитку боксу, надувну арку та буї для плавання та триатлону, огороджувальні конструкції. Придбано спортивний інвентар для 4 загальноосвітніх навчальних закладів, що стали переможцями міського конкурсу-огляду на кращу спортивну роботу серед шкіл міста», - зазначено у додатку Програми.

Гранти міського голови отримали 9 громадських організацій для реалізації проектів спортивного спрямування на загальну суму 175 тис. грн. За ці кошти придбано борцівські мати, спорядження для єдиноборств та пляжного футболу, роликові ковзани, базові станції для спортивного орієнтування, електронні шахові годинники, конструкції зі стріт-воркаут, табло для проведення тренувань та змагань зі стрільби з лука.

«В минулому році вручено 110 стипендій молодим та перспективним спортсменам міста та премії 40 тренерам, вихованці яких стали призерами всеукраїнських та міжнародних змагань на загальну суму 375,0 тис. грн. Для популяризації спорту та здорового способу життя виготовлено 3 соціальні ролики, що протягом року демонструвались у міському транспорті, виготовлено постери для сіті-лайтів з зображенням кращих спортсменів та тренерів міста», - йдеться у розділі фізична культура і спорт.

Як повідомляв Житомир.info, житомирський футбольний клуб «Полісся» планує цього року зайняти четверте місце в Другій лізі, а в наступному сезоні вийти Першу лігу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: спорт марафон міська рада звіт спортмайданчик  
Матеріали по темі