Місто

​У житомирських бібліотеках запровадили та презентували електронний читацький квиток

12 February 2018, 16:25

Відтепер, йдучи до міських бібліотек, можна забути про старий паперовий читацький квиток. У центральній міській бібліотеці презентували нові – електронні квитки. За словами фахівців, така система дозволить створити єдину електронну базу читачів.

«Він є унікальний тим, що це вихідна точка в процесі автоматизації всіх бібліотечних процесів. На сьогодні в першу чергу кожен читач може себе ідентифікувати в електронній базі читачів. До кінця 2019 року ми плануємо всіх наших читачів перевести в електронні формуляри. Ми плануємо відійти від паперових носіїв. Зайшовши на сайт нашої бібліотечної мережі, читач зможе побачити ті новинки, ті книжки, той електронний каталог актуальної літератури, яка є на всіх філіалах», - розповідає директорка КЗ «Централізована бібліотечна система» Житомирської міської ради Лариса Харчук.


Зареєструвати свій персональний електронний читацький квиток може кожен охочий. Для цього знадобиться усього лише кілька хвилин: потрібно заповнити невелику анкету та надати згоду на обробку ваших персональних даних. Вже за кілька кліків ви отримаєте пластикову карту з унікальним ідентифікаційним номером. До таких нововведень читачі бібліотеки ставляться позитивно. Кажуть, звикли до паперових квитків, однак нові вважають навіть зручнішими.

«Ми, звичайно, за прогрес, і електронні картки ми собі зробили. І, звичайно, я вже навіть встигла замінити книжки по електронній картці», - розповідає читачка Галина Матушевська.

«Мені звичний був і старий метод обслуговування читачів. Але якщо вже сучасний світ переходить на подібну систему, то я тільки задоволена. Це простіше, не треба, так би мовити, з собою паперовий абонемент носити і все інше. Картка – є картка. Всі галузі переходять на подібне, так що я вважаю, що це позитивно», - переконана житомирянка Любов Пронська.

Зареєструвати власний електронний квиток може кожен читач у філіях бібліотечної мережі міста, сплативши символічні 10 гривень за пластикову картку.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 через скандал з голосування зняли три «бібліотечні» проекти бюджету участі, автором яких була директорка комунального закладу «Централізована бібліотечна система» Житомирської міської ради Лариса Харчук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електронний квиток бібліотеки Харчук 
Матеріали по темі