Влада

За рік Житомирська міська рада видала одноразових грошових допомог на 9 млн грн

13 February 2018, 09:33

За рік понад 4 тисячі малозабезпечених житомирян та інші категорії громадян отримали допомогу на суму більше 9 млн грн.

Про це йдеться у звіті про виконання Програми соціально-економічного і культурного розвитку міста Житомира за 2017 рік.

«Адресну грошову допомогу упродовж 2017 року надано 4144 малозабезпеченим та іншим категоріям громадян на загальну суму 9199,5 тис. грн. Запроваджено окремий механізм виділення адресної допомоги дітям, хворим на онко- та онкогематологічні хвороби, забезпечення технічними засобами – підгузками та калоприймачами осіб з інвалідністю і дітей з інвалідністю, надання щомісячної допомоги на дітей в сім’ях, в яких народилась трійня, в розмірі 50% прожиткового мінімуму відповідної вікової категорії на кожну дитину до досягнення 3-х річного віку. Забезпечено виділення допомоги на придбання лікувального харчування хворим на фенілкетонурію в повному обсязі відповідно до норм», - йдеться у звіті.

Житомирським міським територіальним центром соціального обслуговування надано соціальних послуг більше шести тисяч пенсіонерам, ветеранам війни та праці, одиноким малозабезпеченим громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують допомоги, з них 1845 осіб отримували послуги вдома.

«Центром соціальної реабілітації дітей-інвалідів забезпечується надання реабілітаційних послуг 124 дітям з інвалідністю. Два кабінети Центру були оснащені ортопедичними пристроями «ZEBRA», що дозволяють маломобільним пацієнтам бути активними учасниками реабілітаційного процесу. Встановлено корекційно-розвивальний комплекс «ТІМОКО» для покращення просторової координації дітей з особливими потребами, універсальний спортивно-ігровий набір «Розвивайко», реабілітаційну клітку з системою «Павук», що дозволяє надати дитині з важкими руховими порушеннями вертикального положення тіла. До Комплексного закладу соціального захисту для осіб, що потрапили в складні життєві обставини звернулося 229 осіб, яким надані соціальні та консультаційні послуги, з них 41 особа отримала роботу, інші працездатні особи залучалися до громадських робіт. На кожного, хто звернувся до закладу, заведена особова справа, що містить інформацію про людину для відновлення документів, лікування, надання іншої допомоги», - зазначається у Програмі.

Для забезпечення діяльності закладу у 2017 році з міського бюджету було виділено 484,4 тис. грн.

«На обліку в центрі соціальної допомоги учасникам АТО та членам їх сімей перебувала 1931 сім’я військовослужбовців та 649 учасників АТО (в 2016 році – 1379 сімей військовослужбовців та 528 учасників АТО), яким надано 19200 соціальних послуг. Особлива увага приділялася сім’ям загиблих військовослужбовців (54 сім’ї, де виховується 48 дітей) та інвалідів війни (115 сімей). Члени сімей отримували психологічні, юридичні та консультаційні послуги, залучалися до соціальних акцій. Надано одноразову адресну допомогу двом сім’ям військовослужбовців, які загинули під час виконання обов’язків військової служби в розмірі по 100,0 тис. грн. та щомісячну адресну допомогу 22 дітям загиблих військовослужбовців на загальну суму 199,2 тис. грн. За кошти міського бюджету придбано дві квартири сім’ям загиблих учасників АТО», - інформують у звіті.

Як повідомляв Житомир.info, депутати Житомирської облради планували на 1,3 млн грн збільшити суму на надання грошової допомоги громадянам.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міська рада гроші квартира АТО програма малозабезпечені 
Матеріали по темі