Економіка

За результатами перевірки житомирського КП «Зеленбуд» триває слідство: поліції надали доступ до банківських документів

14 February 2018, 11:24

Суд надав слідчим головного управління Нацполіції у Житомирській області тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні нині ліквідованого банку «Хрещатик», з можливістю їх вилучення.

У відповідній ухвалі Корольовського районного суду м. Житомира суду від 5 лютого 2018 року зазначається, що розслідування стосується діяльності комунального підприємства «Зеленбуд» Житомирської міської ради.

8 листопада 2016 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань були внесені матеріали розслідування кримінального правопорушення за ознаками ч.1 ст. 364 КК України «Зловживання владою або службовим становищем» та ч. 3 ст. 191 ККУ «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем».

Слідчі посилаються на результати перевірки КП «Зеленбуд», яку проводив контрольно-аналітичний відділ Житомирської міської ради. У 2016 році перевірка виявила значні порушення – дерева, які висаджувалися «на папері», сумнівні переводи грошей на банківські картки та газонокосарки, які витрачали по 800-900 літрів пального за годину.

За матеріалами слідства, посадові особи «Зеленбуду» з 01.01.2014 по 31.07.2016 списали пального для автомобілів на 82 тисяч 200 гривень, для газонокосарок – на 328 тисяч 391 гривню, а ще мастила на 28 тисяч 321 гривню.


Скріншот з ухвали Корольовського райсуду

Крім того, слідством встановлено, що КП «Зеленбуд» порушило умови тендерного законодавства при закупівлі спецмашини у 2014 році. ТОВ «Брод-Вей Ресурс Плюс», з якою уклали договір на 780 тисяч, не мало права здійснювати торгівлю такими транспортними засобами і поставила комунальному підприємству техніку без відповідної документації. Крім того, тендерна комісія допустила тоді до торгів пропозицій компаній, які мала б відхилити. Щоб довести розрахункові операції, поліція звернулася із запитом щодо доступ до речей і документів, які містяться у володінні ПАТ «КБ «Хрещатик».

Нагадаємо, 5 серпня 2016 року мер звільнив Валерія Дев’ятка з посади директора КП «Зеленбуд» з формулюванням «за власним бажанням в зв’язку з виходом на пенсію» та призначив на посаду директора Олександра Шевчука. 31 липня минулого року контракт с Шевчуком продовжили до 9 серпня 2019 року.

Як повідомляв Житомир.info, у 2016 році мер Сергій Сухомлин розповідав про результати перевірки КП «Зеленбуд»: невидимі дерева, сумнівні виплати та «ненажерливі» газонокосарки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд Зеленбуд поліція  
Матеріали по темі