Влада

ГУНП готує кадри, громади – приміщення: у Житомирській області до кінця року планують створити 20 поліцейських станцій

15 February 2018, 17:14

У 2018 в Житомирській області хочуть за підтримки місцевих громад відкрити щонайменше 20 поліцейських станцій, що виконуватимуть функції правової превенції у селищах та селах. Механізм такий: ГУНП готує кадри, громади – приміщення. На цей час досягнуті домовленості з деякими громадами щодо облаштування таких станцій, інші – поки ознайомлюються з пропозицією ГУНП та визначаються.

У коментарі Житомир.info речниця головного управління Національної поліції у Житомирській області Алла Ващенко розповіла, що таке поліцейська станція, хто там працюватиме і які громади вже готові почати облаштовувати приміщень для поліцейських.

«Керівництвом МВС та Національної поліції ініційовано створення поліцейських станцій на території ОТГ, якщо сама громада вбачає це за доцільне. Для цього керівник ГУНП Вячеслав Печененко звернувся до голів Житомирської обласної ради та Житомирської ОДА з інформацією про те, що таке поліцейська станція, та за сприянням у створенні таких станцій. Сама станція – це службове приміщення, в якому працюватиме дільничний офіцер, офіцер ювенальної поліції і група швидкого реагування, яка використовуватиме цей стаціонарний об’єкт у разі необхідності. Ця дільниця має бути забезпечена меблями, побутовою технікою. У ній має бути кілька кімнат для роботи з громадянами, роботи з дітьми, для роботи груп швидкого реагування. Там може також бути передбачена кімната відпочику. Там будуть комп’ютери, під’єднані до інформаційних баз системи МВС. Має бути оргтехніка, інтернет, засоби зв’язку, спецзасоби індивідуального захисту. Тобто, це може бути від 3 до 5 кімнат. Звісно, приміщення має бути достатньо укріпленим», – повідомила Алла Ващенко.

Речниця ГУНП зазначила, що нині планується створення хоча б по одній станції в кожному районі впродовж 2018 року. Але все залежить від готовності громад співпрацювати.

«До прикладу, якщо говоримо про смт Озерне або Новогуйвинське Житомирського району, то в нас існують домовленості про те, що у селищах буде відеоспостереження, і саме в цих поліцейських станціях будуть монітори, які допомагатимуть слідкувати за тим, що відбувається в селищі. У тому ж Озерному або Новогуйвинському або у селі Новий Завод Пулинського району все вже узгоджено на рівні попередніх домовленостей з депутатами, територіальними громадами. Тобто, вже робота пішла. В інших громадах ще на етапі ознайомлення з цією ідеєю, громади визначаються щодо обладнання таких станцій», – прокоментувала Ващенко.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області один дільничний офіцер поліції обслуговує 6 тисяч жителів і отримує 9 тисяч гривень зарплатні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ГУНП поліцейська станція дільничні ОТГ 
Матеріали по темі