Суспільство

​Тижневий «вилов» житомирського рибоохоронного патруля: 1 тис. грн штрафів, 117 сіток та драчів

20 February 2018, 09:31

Минулого тижня інспектори Житомирського рибоохоронного патруля викрили 40 порушень правил рибальства (а з початку лютого вже 115).

Про це 19 лютого Житомир.info повідомила прес-служба Житомирського рибоохоронного патруля.

Найбільше порушень виявлено у рибалок-любителів, які перевищують дозволену кількість гачків на одного рибалку. Так, минулого тижня було зафіксовано 17 таких випадків. Патрульними виписано штрафів на суму 935 грн (а з початку лютого сума накладених штрафів становить 4600 грн).

Тяжкий тиждень був і для браконьєрів. Інспектори рибоохоронного патруля чергували на зловмисників, робили засідки, оперативно виїжджали на дзвінки громадян, залучали громадських інспекторів, проводили рейди одразу двома оперативними групами. Одним словом робили все, для того, щоб спіймати браконьєрів. На допомогу їм не раз приходив у денну пору біноколь, а вночі - тепловізор. Результатом проведеної роботи за тиждень стало притягнення до адміністративної відповідальності 12 грубих порушників Правил любительського та спортивного рибальства.

Для прикладу, 16 лютого оперативною групою під час відпрацювання Бердичівського району було виявлено 2 грубих порушень правил рибальства. Правопорушники ловили рибу за допомогою колючого знаряддя лову – «драча». Завдяки оперативності рибоохоронних патрульних, збитків вдалося уникнути. Порушники були затримані ще до того, як вони могли б нанести непоправної шкоди рибі. Саме це і є нашим пріоритетом в роботі.

Також, за тиждень виявлено 4 випадки перевищення дозволеної норми вилову мотиля. Мотиль – це личинки комарів, він складає значну частку у раціоні таких цінних видів риб, як короп, карась, лящ, плітка та інших. Законодавство обмежує добування людиною цих водних організмів. Зокрема, згідно пункту 4.9 Правил любительського і спортивного рибальства вилов мотиля дозволяється у кількості 100 грам на одну особу за добу.

Житомирський рибоохоронний патруль при виконанні покладених на нього завдань виявляє і такі правопорушення, тому на порушників були складені адміністративні протоколи як за грубе порушення, де після судового рішення їм доведеться заплатити штраф до 680 грн.

Всього за тиждень патрульні вилучили 117 заборонених знарядь лову, які після рішення суду будуть знищені.

Інформацію щодо виявлених порушень Правил рибальства чи незаконного збуту водних біоресурсів, продажу заборонених знарядь лову інспектори просять повідомляти на телефон «гарячої» лінії рибоохоронного патруля:

стаціонарний - (0412)24-57-81, мобільний - 0674146074.

Як повідомляв Житомир.info, житомирські іхтіологи просять рибалок повідомляти про зимову задуху риб, щоб нею не скористалися браконьєри.

Фото рибоохоронного патруля:

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: рибоохорона патруль риба сітка  
Матеріали по темі