Події

Ошуканець з Житомирської області під виглядом СБУшника розпродавав неіснуючі авто «з гаража установи»

20 February 2018, 10:29

В Овручі поліція викрила шахрая, який під виглядом співробітника СБУ продавав неіснуючі автомобілі.

Про це 20 лютого Житомир.info повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Слідчі Овруцького відділення поліції встановили причетність 35-річного молодика до ошуканства трьох жителів міста на загальну суму близько 50 тисяч гривень», - інформує поліція.

У ході криміального провадження, розпочатого за ознакам правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) ККУ, поліцейські встановили, що чоловік, використовуючи одну й ту ж схему обману, зміг ошукати щонайменше трьох жителів райцентру.

«Підозрюваний, назвавшись працівником Служби безпеки України, пропонував бажаючим придбати автомобіль Opel Astra за зниженою ціною. За його словами, транспортний засіб заходиться у відмінному стані, а його вартість зумовлена розпродажем техніки з гаражу державної установи. Потерпілі повірили переконливому молодикові та передали аванс за автомобіль відповідно 27, 15,5 та 7 тисяч гривень. У першому випадку ошуканства минуло півтора роки, а в останньому – півроку. Не дочекавшись ніякого транспортного засобу, покупці звернулись до поліції. Досудове розслідування було розпочате у січні 2018», - інформує відділ комунікації.

За вчинене ошуканство молодикові може загрожувати покарання від штрафу до трирічного ув’язнення.

Як повідомляв Житомир.info, два місяці тому житомирські поліцейські затримали чоловіка, який через інтернет «прокрутив» афер на понад мільйон гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ошуканець шахрай  
Матеріали по темі