Влада

Компанія, яка фігурувала в розслідуванні про фіктивність, хоче відсудити у Житомирського бронетанкового заводу 5 млн грн

20 February 2018, 13:56

До Господарського суду Житомирської області звернулося ТОВ «Укрвагонремтранс» з позовом до ДП «Житомирський бронетанковий завод»: компанія хоче стягнути з підприємства 5 млн 39 тис. гривень боргу за договором від 23.06.2014.

«Укрвагонремтранс» зареєстроване в Києві. Компанія зі статутним фондом 5 тис. грн займається механічним обробленням металевих виробів. Засновником є Вербицька Аліна Олегівна.

На 20 лютого 2018 року в Господарському суді призначили підготовче засідання.


Скріншот ухвали господарського суду від 25 січня 2018 року


Цікавий цей позов тим, що компанія «Укрвагонремтранс» хоче стягнути з «Житомирського бронетанкового» 5 мільйонів за поставлену продукцію згідно договору, який фігурує у матеріалах розслідування військової прокуратури Дарницького гарнізону у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 27 жовтня 2014 року за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 15 (Замах на злочин), ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем); ч. 1 ст. 205 (Фіктивне підприємництво) КК України.


Скріншот з ухвали Апеляційного суду міста Києва від 18 лютого 2015 року


Про це розслідування у березні 2015 року писало видання «Наші гроші». Кошти виділялися для переоснащення бронетехніки ЗСУ, задіяної у зоні проведення АТО. Розслідування з’ясувало, що 23 червня 2014 року директор Житомирського бронетанкового заводу уклав з компанією «Укрвагонремтранс» договір, за яким остання нібито поставила заводу продукції на 24,7 млн гривень. За даними слідчих, фактично продукція у повному обсязі поставлена не була, а та, яку поставили, була неналежної якості й раніше вже використовувалася. За версією слідства, в.о. директора заводу та колишній його директор були у змові з керівником компанії «Укрвагонремтранс», створеної з метою прикриття незаконної діяльності та без мети зайняття підприємництвом.

Останній релевантний судовий документ, у якому фігурує номер цього провадження – ухвала Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, якою подання Апеляційного суду Житомирської області про направлення провадження до іншого суду лишили без задоволення.


Скріншот ухвали Вищого спеціалізованого суду від 13 квітня 2017 року


Нагадаємо, в грудні 2014 року військовий прокурор Житомирського гарнізону в інтерв’ю детально розповідав про розслідування справи щодо розукомплектування 78 одиниць техніки на бронетанковому заводі. Директор державного підприємства «Житомирський бронетанковий завод» Сергій Бутенко звільнився в лютому 2015 року. 21 січня 2016 року колишнього заступника директора Житомирського бронетанкового заводу арештували за привласнення 23 мільйонів гривень, йому загрожувало до 12 років позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, 30 березня минулого року Житомирський бронетанковий завод відвідував прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бронетанковий завод суд  
Матеріали по темі