Влада

Працівника суду в Житомирській області, що погорів на хабарі, відсторонили від посади та взяли під домашній арешт

20 February 2018, 19:56

У Житомирській області відсторонили від посади керівника апарату райсуду, якого підозрюють в одержанні 9 тис. грн неправомірної вигоди.

Про це 20 лютого Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури в Житомирській області.

«Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди керівником апарату одного із районних судів. У вівторок, 20 лютого 2018 року, за клопотанням, погодженим із прокуратурою області, ухвалою Корольовського районного суду міста Житомира службову особу відсторонено від посади», - інформує прокуратура.

Нагадаємо, правоохоронці затримали керівника апарату районного суду минулого четверга, під час одержання ним 9 тис грн. хабара неподалік собору у центрі одного з міст.

Наступного дня, 16 лютого 2018 року, чиновнику судової системи було повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

«Ухвалою суду підозрюваному обрано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту із електронним засобом контролю. Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить слідче управління Головного управління Нацполіції в області. За злочини такої категорії передбачено покарання - позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна», - інформує прес-служба.

Як повідомляв Житомир.info, 20 лютого 2018 службовець Олевського районного відділу державної виконавчої служби Житомирської області отримав грошову «подяку» за закриття провадження та зняття накладеного на майно арешту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар хабарник суддя суд  
Матеріали по темі