Події

​У Києві затримали викрадача маршрутки, якого раніше відпустив житомирський суд

21 February 2018, 10:16

Правоохоронці затримали чоловіка, який рік тому викрав у Києві маршрутку, поранив поліцейського, а потім переховувався у Житомирі. В столицю він повернувся з підробленим паспортом. Зараз чоловік знаходиться під арештом, а йому інкримінують кілька статей Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва 20 лютого.

«На даний час затриманий знаходиться під арештом, слідчі проводять досудове розслідування за кількома статтями Кримінального кодексу України. Це ще одна крадіжка та незаконне поводження зі зброєю, але у ході розслідування кваліфікація статей може змінюватися та доповнюватися у разі з’ясування нових обставин», – повідомив начальник Дніпровського управління поліції Олександр Кузьмін.

У березні 2017 року чоловіка затримали житомирські правоохоронці у місті Фастів, розслідуючи злочини, вчинені у Житомирській області. Тоді ж він зізнався у збройному викраденні київської маршрутки.

Проте, за словами речниці ГУНП України в Житомирській області Алли Ващенко, у жовтні минулого року він опинився на волі, бо суд «забув» продовжити термін тримання під вартою.

«Сьогодні топ-новина про затримання чоловіка, який у березні 2017 угнав у Києві маршрутку. Може, комусь буде цікаво й нагадати, як він опинився на свободі, коли його наприкінці того ж березня затримали житомирські оперативники і взяли під варту. Проте у жовтні під час судового слухання справи його злодіянь суд "забув" продовжити термін тримання під вартою. Того ж дня рецидивіст подався у біга і продовжив список своїх злочинів», – написала Ващенко на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.


Зараз відомо, що вперше у поле зору правоохоронців чоловік потрапив у 2007 році. Тоді за дрібне хуліганство він заплатив штраф. Окрім того, географія діяльності зловмисника поширилася на кілька областей України.

«За нашими даними, після викрадення маршрутки він перебрався у Житомир, де продовжив злочинну діяльність. А до подій у Києві встиг «відсидіти» строк у виправній колонії в Полтавської області. Загалом на його рахунку десятки злочинів, серед яких крадіжки, заволодіння авто, розбої, підробка документів і навіть зґвалтування. За вчинення деяких із них у Святошинському районі столиці перебував у розшуку», - повідомив Олександр Кузьмін.

Для затримання 30-річного уродженця Київського області правоохоронці готувалися заздалегідь і ретельно, оскільки розуміли, що він може чинити збройний опір. Тож при появі поліцейських зловмисник навіть не встиг зрозуміти, що відбувається.

«У кишені одягу ми знайшли пістолет та паспорт на ім’я чоловіка, який відбуває покарання у місцях позбавлення волі, але із вклеєною фотокарткою затриманого. При собі він мав сумку із кількома десятками тисяч гривень, походження яких відмовився назвати. У квартирі, яку зловмисник винаймав, ми теж провели обшук і вилучили гроші, планшет у заводській коробці і золоті прикраси з цінниками. Звідки у чоловіка всі ці речі, будемо встановлювати», – підкреслив підполковник поліції.

Поки правоохоронці встановили хронологію подій, які відбувалися рік тому. Напередодні зловмисник обікрав супермаркет. Гроші із сейфу поклав у рюкзак і йшов по вулиці, але потрапив у поле зору поліцейських. Аби уникнути покарання, він вирішив втекти на маршрутці і застосував зброю, яку постійно носив із собою.

За фактами крадіжки, незаконного заволодіння транспортом та насильства щодо правоохоронця досудове розслідування завершено, а матеріали знаходяться на розгляді у районному суді.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ГУНП викрадення маршрутки рецидивіст 
Матеріали по темі