Події

Держвиконавця з Житомирської області, який попався на хабарі, взяли під домашній арешт і відсторонили від посади

22 February 2018, 18:20

На Житомирщині державного виконавця, підозрюваного в одержанні 10 тисяч гривень неправомірної вигоди, узято під домашній арешт та відсторонено від посади.

Про це 22 лютого Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом одержання неправомірної вигоди державним виконавцем одного із районних відділень державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Житомирській області. У четвер, 22 лютого 2018 року, за клопотанням, погодженим із прокуратурою Житомирської області, ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира державному виконавцю обрано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту. Також ухвалою суду чиновника відсторонено від посади», - інформує прокуратура.

Нагадаємо, минулого понеділка прокуратура області спільно із національною поліцією затримала посадовця під час одержання ним другої частини неправомірної вигоди на суму 8 тис грн (напередодні одержав першу частину у розмірі 2 тис грн). За таку суму він пообіцяв місцевому жителю вирішити питання щодо закриття виконавчого провадження та зняття арешту з майна.

У середу, 21 лютого 2018 року, державному виконавцю повідомили про підозру у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура області, досудове розслідування проводить слідче управління Головного управління Нацполіції в області.

За даними прокуратури, за скоєння злочину такої категорії передбачено покарання - позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно повідомлялося про суддю-хабарника, якому передали 9 тис. грн біля міського собору.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар хабарник держслужбовець  
Матеріали по темі