Економіка

На виконкомі обговорювали надходження до бюджетів приміських ОТГ від зарплат житомирян

26 February 2018, 16:49

Житомиряни працюють на підприємствах у приміських селах і відрахування з їхніх зарплат поповнюють бюджети ОТГ.

Про це говорили на позачерговому засіданні міськвиконкому 26 лютого під час обговорення звіту про виконання міського бюджету в 2017 році.

«Дайте дані по кількості платників ПДФО і кількість працюючих, щоб розуміти ресурси і розуміти, на що звертати увагу під час роботи по наповненню бюджету. Бо коли зустрічаємося з головами ОТГ, то вони говорять, що 2,5 тисячі людей працюють на житомирських підприємствах і ПДФО йде в Житомир, тобто, люди з передмістя наповнюють житомирський бюджет. А нам хотілось би знати скільки з Житомира працюють на підприємствах, які зареєстровані в (Житомирському) районі, щоб правильно вибудовувати відносити з тими ж ОТГ. Тому що, якщо взяти лише одне підприємство «Кромберг енд Шуберт», то там мінімум 1,5 житомирян працює, а гроші платяться в Оліївську ОТГ при достатньо високій зарплаті», - сказав мер Житомира.

Член виконкому Руслан Годований зауважив, що останнім часом підприємства з обласного центру почали перереєстровуватися в районі.

«На жаль, є тенденція, що підприємства, які розташовані в місті Житомирі, але мають якийсь офіс в Житомирському районі, після кількох співбесід чи то з податковою, чи з якимсь іншим органом на тему «давайте збільшимо вашим людям зарплату», просто зриваються і перереєстровуються в Житомирський район, тому що там раді будь-якій реєстрації. Я розумію, що треба робити людям зарплату, але не треба робити так, щоб люди перереєстровувались тому, що їх там не чіпають. Якщо ви візьмете список підприємств в Житомирському районі, то побачите відомі компанії, які там зареєстровані. І причина лише в тому, що їх змушують, змушують, змушують максимально піднімати зарплату. Ми ж не в «космосі» живемо, в країні немає (нормальних) кредитів, немає споживчих настроїв і так далі і бізнес змушений не платити великі зарплати», - наголосив Руслан Годований.

Мер Сергій Сухомлин наголосив, що зараз податкова не дуже «працює» з бізнесом, бо в Житомирській ОДПІ залишилося лише 25 працівників.

«Це вже наша функція, фіндепартаменту і того відділу, який ми створюємо для роботи з платниками податків. Має бути нормальний діалог з бізнесом, чимось йому допомогти. Простий приклад коли житомирське велике підприємство, яке платить ПДФО в Житомирі, не має доступу до реалізації своєї продукції в місті. Зараз ми розбираємося з цим питанням і ость тут йому треба допомоги, а натомість попросити збільшення зарплат. Ще один момент6 зараз Кабмін підняв граничну ставку по будівельним роботам з 5,3 тис. грн до 7 тис. 800 і зараз нам на виконком треба виносити (питання), яку ставку зробити. З одного боку це здорожчання підрядів, якщо ми поставимо 7 тисяч гривень зарплату, а з іншого боку – це збільшення ПДФО і легалізація зарплати», - зауважив Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, на позачерговому засідання виконкому одноголосно затвердили звіт про виконання міського бюджету в 2017 році.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні міськвиконкому 21 лютого в.о. директора департаменту бюджету на фінансів Діна Прохорчук розповідала про активізацію роботи з платниками податків: зроблені агітаційні ролики, розіслана роз’яснювальна інформацію, проводяться рейди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком бюджет Сухомлин Годований ПДФО  
Матеріали по темі