Місто

Фахівці Держпродспоживслужби у Житомирі оштрафували підприємця, який продає миючі засоби

27 February 2018, 11:40

Фахівці головного управління Держпродспоживслужби перевірили та оштрафували у Житомирі підприємця, який реалізує миючі засоби.

Про це інформує прес-служба ГУ Держпродспоживслужби у Житомирській області.

«Спеціалістами відділу ринкового та метрологічного нагляду в січні 2018 року здійснено позаплановий захід в місті Житомирі у суб’єкта господарювання, що займається розповсюдженням продукції: мийних засобів, на відповідність вимогам Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції», Технічного регламенту мийних засобів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.08.2008 року № 717, ПКМУ від 30.12.2015р. № 1184 «Про затвердження форми, опису знака відповідності технічним регламентам, правил та умов його нанесення», - йдеться у повідомленні.

«Проведеною позаплановою перевіркою, встановлено факт розповсюдження мийного засобу, а саме: концентрованого засобу для прання з екстрактом лаванди і натуральним милом, ТМ «Teo Bebe», 1,3л., який розповсюджувався з порушенням загальних принципів маркування знаком відповідності технічним регламентам, тобто на зовнішній поверхні етикетки мийного засобу зображення знака виконано не згідно з формою, описом, правилами та умовами нанесення, що суперечить вимогам ПКМУ від 30.12.2015р. № 1184 «Про затвердження форми, опису знака відповідності технічним регламентам, правил та умов його нанесення». За результатами ринкового нагляду до суб’єкта господарювання вжито обмежувально (корегувальний) захід – обмеження надання продукції на ринку до усунення формальної невідповідності. Рішення суб’єктом господарювання у встановлений термін виконано повністю та результативно. Відповідно статті 44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» до суб’єкта господарювання застосовано штрафну санкцію в розмірі – 1 275,00 гривень», - розповіли у Держпродспоживслужбі.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році до управління захисту споживачів у Житомирській області надійшло 288 звернень на неякісні товари та послуги, за результатами яких споживачам повернуто 28,8 тис. грн.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпродспоживслужба підприємець  
Матеріали по темі